Moody's: Είχε προειδοποιήσει την τράπεζα Silicon Valley Bank για τις ανησυχητικές εξελίξεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Moody's: Είχε προειδοποιήσει την τράπεζα Silicon Valley Bank για τις ανησυχητικές εξελίξεις
Ο οίκος αξιολόγησης είχε «χτυπήσει καμπανάκι» στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς προετοιμάζονταν να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητας της τράπεζας.

Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, ο οίκος Moody's Investors Service Inc προειδοποίησε την SVB Financial Group, μητρική εταιρία της τράπεζας Silicon Valley Bank, για τις ανησυχητικές εξελίξεις, καθώς ο οίκος χρηματοπιστωτικών αξιολογήσεων προετοιμάζονταν να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητας της τράπεζας.

Το τηλεφώνημα, το οποίο περιέγραψαν δύο πηγές που έχουν λάβει γνώση της κατάστασης, ενεργοποίησε τη διαδικασία για τη χθεσινή θεαματική κατάρρευση της τράπεζας, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη τραπεζική κατάρρευση, από την οικονομική κρίση του 2008.

Η χθεσινή οικονομική κατάρρευση της τράπεζας SVB προκάλεσε νευρικότητα στις διεθνείς αγορές, επιφέροντας πλήγμα στις τιμές των τραπεζικών μετοχών.

Οι επενδυτές εκφράζουν την ανησυχία τους, για το ενδεχόμενο έκθεσης σε κίνδυνο των αδυναμιών του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος, από την πολιτική υψηλών επιτοκίων για την καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού, που ακολουθεί η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Silicon Valley Bank: Η χρεοκοπία και οι φόβοι για ντόμινο - Οι αυξήσεις των επιτοκίων «ταρακουνούν» τις τράπεζες- Startups σε πανικό

Crypto: H Circle έχει κεφάλαια 3,3 δισ. δολαρίων στην Silicon Valley Bank που έγιναν... καπνός

gazzetta
gazzetta reader insider insider