Νέο μονάδα παραγωγής στο Μεξικό για την Tesla - Ως και 10 δισ. δολάρια το ύψος της επένδυσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο μονάδα παραγωγής στο Μεξικό για την Tesla - Ως και 10 δισ. δολάρια το ύψος της επένδυσης
Στην τελική ευθεία των συζητήσεων για την δημιουργία μίας νέας μονάδας παραγωγής στο Μεξικό βρίσκονται η Tesla και η κυβέρνηση του προέδρου Λόπες Ομπραδόρ.

Στην τελική ευθεία των συζητήσεων για την δημιουργία μίας νέας μονάδας παραγωγής στο Μεξικό βρίσκονται η Tesla και η κυβέρνηση του προέδρου Λόπες Ομπραδόρ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγή με άμεση γνώση των εξελίξεων, ο Μεξικανός πρόεδρος «άναψε» το πράσινο φως για την υλοποίηση της επένδυσης, η οποία σε αρχικό στάδιο θα ανέρχεται σε περίπου 1 δισ. δολάρια, ωστόσο διάφορες επιπλέον επεκτάσεις της μονάδας θα μπορούσαν να ανεβάσουν το συνολικό ύψος της επένδυσης στα 10 δισ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: Επέστρεψε στην «κορυφή» ο Έλον Μασκ - Ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η νέα μονάδα της Tesla θα κατασκευαστεί στην μητροπολιτική περιοχή του Μοντερέι στο βόρειο Μεξικό και πολύ κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ενώ το κράτος της Κεντρικής Αμερικής θα γίνει η τέταρτη χώρα -συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ- στις οποίες θα διαθέτει εργοστάσια ο αμερικανικός κολοσσός.

Υπενθυμίζεται πως ήδη η Tesla διατηρεί μονάδες παραγωγής σε Κίνα (Σανγκάη) και Γερμανία (Βερολίνο), όπως και στις Πολιτείες της Καλιφόρνια και του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση της εταιρείας του Έλον Μασκ να δημιουργήσει νέο εργοστάσιο στο Μεξικό σηματοδοτεί την προσπάθεια της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων να διευρύνει την εκτός των ΗΠΑ δραστηριότητά της, έχοντας ως σύμμαχο σε αυτή την απόπειρα τον πρόεδρο Ομπραδόρ, ο οποίος ανέφερε πως με τη δημιουργία της νέας μονάδας θα «νομίζει κανείς πως όλη η Tesla μετακόμισε στο Μεξικό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Μαζικές απολύσεις στη Νέα Υόρκη «ως αντίποινα για συνδικαλιστική δράση»

Tesla: Το εργοστάσιο της Γερμανίας «θύμα» των επιδοτήσεων από τις ΗΠΑ

«Ασανσέρ» οι τιμές της Tesla - 4η αλλαγή στις ΗΠΑ μέσα σε 2 μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider