Κάτω από τις προβλέψεις τα έσοδα της Lucid - «Βουτιά» 7% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάτω από τις προβλέψεις τα έσοδα της Lucid - «Βουτιά» 7% για τη μετοχή
Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων επλήγη σημαντικά από τις ελλείψεις εξαρτημάτων και τα εμπόδια στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Kάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Lucid στο δ' τρίμηνο του 2022, καθώς η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων επλήγη σημαντικά από τις ελλείψεις εξαρτημάτων και τα εμπόδια στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Πιο αναλυτικά, η Lucid ανακοίνωσε έσοδα 257 εκατ. δολαρίων στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 303 εκατ. δολαρίων.

Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε ζημιές 0,28 δολαρίων/μετοχή για το τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου, ενώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2021 είχε αναφέρει ζημιές 0,64 δολαρίων/μετοχή.

Σύμφωνα με το CNBC, η Lucid ολοκλήρωσε την παράδοση μόλις 7.000 από τα πολυτελή EV που παράγει, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξη πως εντός του τρέχοντος έτους, η παραγωγή θα κυμανθεί μεταξύ 10.000 και 14.000 οχημάτων.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί κατά 7% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεκόρ κερδών για την Stellantis το 2022 - Αύξηση 41% στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων

Toyota: Έδωσε το «ok» για τη μεγαλύτερη αύξηση μισθών της 20ετίας

Μπιλ Γκέιτς: «Μπάσιμο» σχεδόν ενός δισ. δολαρίων στην Heineken - Στο 3,76% το ποσοστό του

gazzetta
gazzetta reader insider insider