Πάνω από 800.000 ευρώ σήκωσε η ελληνική startup Billys - Η επόμενη ημέρα στη διαχείριση κοινοχρήστων

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 800.000 ευρώ σήκωσε η ελληνική startup Billys - Η επόμενη ημέρα στη διαχείριση κοινοχρήστων
Genesis Ventures και Lamda Development μεταξύ των των επενδυτών - Η λύση που προσφέρει η Billys στην διαχείριση κτιρίων

Συνεχίζεται η κινητικότητα που παρατηρήθηκε ευθύς εξαρχής του νέου έτους στον πολλά υποσχόμενο χώρο των startup με μια ακόμα νεοφυή επιχείρηση να μπαίνει επιτυχώς στο χορό των χρηματοδοτήσεων. Ο λόγος για την Billys, την startup που υπόσχεται να ψηφιοποιήσει την διαχείριση των κοινοχρήστων των πολυκατοικιών και η οποία σήκωσε πρόσφατα χρηματοδότηση ύψους 805.000 ευρώ.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ψηφιακή λύση που θα εκσυγχρονίσει τη διαχείριση κτιρίων, διευκολύνοντας διαχειριστές κι ενοίκους, έδωσαν οι Genesis Ventures, το επενδυτικό κεφάλαιο που συν-επενδύει με επενδυτικούς αγγέλους, η Lamda Development, καθώς και angels investors από τον χώρο της τεχνολογίας, των ακινήτων, των επενδύσεων και των ηλεκτρονικών πληρωμών. Να θυμίσουμε ότι ο όμιλος της Lamda δεν επενδύει για πρώτη φορά σε νεοφυή επιχείρηση. Εν μέσω πανδημίας και δεδομένης της ανόδου των ταχυμεταφορών είχε επενδύσει 300.000 ευρώ στην νεοφυή επιχείρηση stoferno.gr.

Τι κάνει η Billys

Η νέα startup που κέρδισε το ενδιαφέρον των επενδυτών δημιουργήθηκε μόλις το 2022 από τον Πάνο Ρηνιώτη με στόχο να αναβαθμίσει, με την βοήθεια της τεχνολογίας, διαδικασίες που διαχρονικά απαιτούν πολύτιμο χρόνο, αλλάζοντας με τον τρόπο αυτό το τοπίο της καθημερινής ζωής στην πολυκατοικία. Για την ακρίβεια, η ιδρυτική της ομάδα στην οποία περιλαμβάνονται στελέχη από το χώρο της τεχνολογίας, των ακινήτων και του banking με προϋπηρεσία σε εταιρείες όπως η Skroutz, McKinsey, Blueground, PwC και Goldman Sachs έχουν δημιουργήσει μια πλατφόρμα που αναλαμβάνει την διευθέτηση κοινόχρηστων οφειλών και εργασιών συντήρησης, οδηγώντας σε ένα μοντέλο αυτοδιαχείρισης της κάθε πολυκατοικία.

Μέσω της ψηφιακής της λύσης οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας μπορούν να διευθετούν οικονομικά ζητήματα με απόλυτη διαφάνεια και να λύνουν θέματα με ταχύτητα μέσω των υπηρεσιών που περιλαμβάνει. Ειδικότερα η πλατφόρμα διευθετεί την έκδοση των κοινόχρηστων οφειλών αυτόματα και οι ένοικοι ενημερώνονται άμεσα, αναλαμβάνει την απευθείας εξόφληση τους μέσω κάρτας, τραπεζικής μεταφοράς ή μετρητών, ενώ ελέγχει και το αποθεματικό ώστε να παραμένει ασφαλές σε κοινό λογαριασμό. Επιπλέον βοηθά ώστε τα αρχεία κάθε πολυκατοικίας να διατηρούνται οργανωμένα σε ψηφιακή μορφή και η πρόσβαση είναι εύκολη για όλους, οι συνελεύσεις να γίνονται και ηλεκτρονικά και οι τεχνικές εργασίες να προχωρούν άμεσα και άκοπα μέσω της επιλογής προεγκεκριμένων συνεργατών και τεχνικών συντήρησης. Τέλος άμεση γίνεται και η συλλογή των απαιτήσεων, μέσω εξειδικευμένων νομικών συμβούλων με την διαδικασία να διευκολύνεται και μέσω αξιόπιστων προγραμμάτων ασφάλισης.

Για όλα τα παραπάνω ο διαχειριστής προσκαλεί στην πλατφόρμα ιδιοκτήτες κι ενοίκους και στη συνέχεια δρομολογείται η χρήση και οργάνωση των υπηρεσιών της πλατφόρμας με την βοήθεια των συμβούλων της Billys.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Billy στηρίζεται στηρίζεται στην μηνιαία ή ετήσια συνδρομή, η οποία οριστικοποιείται μετά από μια περίοδο δωρεάν χρήσης της πλατφόρμας. Συγκεκριμένα η ψηφιακή λύση διαχείριση κοινοχρήστων της Billys κοστίζει 8,99ευρώ το μήνα ή 107,89 ευρώ ετησίως και οι λοιπές υπηρεσίες όπως η ασφάλιση κοινόχρηστων χώρων, η συνεργασία με εξειδικευμένους τεχνικούς για άμεση επιδιόρθωση τυχόν προβλημάτων, η αστική ευθύνη του διαχειριστή κλπ προστίθενται εφάπαξ στο κόστος συνδρομής. Ειδοποιός διαφορά της όμως εν συγκρίσει με τις μέχρι σήμερα προσφερόμενες λύσεις είναι αφενός η ευκολία και η ασφάλεια χρήσης και αφετέρου το γεγονός ότι αυτοματοποιεί τη διαδικασία υπενθύμισης οφειλών χωρίς να επιφορτίζει τον εκάστοτε διαχειριστή με την διεκδίκηση των κοινοχρήστων.

«Σε μια εποχή που η καθημερινότητα είναι τόσο απαιτητική και αλλάζει διαρκώς, χρειαζόμαστε περισσότερες λύσεις που θα αποδεσμεύουν πολύτιμο χρόνο και θα ελαχιστοποιούν την ανησυχία για καθημερινά ζητήματα. Μέσω της χρήσης προηγμένης τεχνολογίας στοχεύουμε στην αναβάθμιση της καθημερινής ζωής στην πόλη, συμβάλλοντας στην αρμονική συμβίωση όλων των ενοίκων που δε θα επηρεάζεται από πολύπλοκες διαδικασίες» ανέφερε σχετικά ο κ. Ιδρυτής και CEO της εταιρείας Πάνος Ρηνιώτης.

Από πλευράς του ο Δημήτρης Μαρούλης, Partner της Genesis Ventures, πρόσθεσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στηρίζουμε το Billys, μαζί με την Lamda Development και κάποιους από τους πιο επιφανής angel investors της αγοράς, στην αποστολή του να ψηφιοποιήσει την διαχείριση των κτιρίων. Ο κλάδος της διαχείρισης είναι μία τεράστια αγορά που περίμενε μία ανατρεπτική προσέγγιση και πιστεύουμε ότι η ομάδα του Billys προσφέρει ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να πετύχει.”

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δυναμικά μπήκε η χρονιά για το εγχώριο startup οικοσύστημα - Οι χρηματοδοτήσεις και τα νέα funds

CaptainBook: Η startup εξασφάλισε 250.000 ευρώ από τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης

Στο ραντάρ διεθνών επενδυτών οι ελληνικές startups

gazzetta
gazzetta reader insider insider