Νέο ράλι για τη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στον απόηχο των κυοφορούμενων deals

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ράλι για τη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στον απόηχο των κυοφορούμενων deals
Νέα υψηλά για τον τίτλο του ομίλου, που έχει προχωρήσει σε σημαντικές κινήσεις χρηματοοικονομικής ενίσχυσης. Η τύχη της θυγατρικής κατασκευαστικής ΑΚΤΩΡ, οι μνηστήρες, οι ΑΠΕ και ο τομέας περιβάλλοντος.

Νέα ανοδική κίνηση καταγράφει σήμερα η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο χρηματιστηριακό ταμπλό με ενίσχυση περίπου 7%, άνω των 2,2 ευρώ, σε υψηλά 8ετίας, κι ενώ επί της ουσίας το ράλι έχει εκκινήσει από τα 1,75 ευρώ στις αρχές Ιανουαρίου.

Όπως πολλές φορές έχει αναφέρει το insider.gr, η βελτίωση των μεγεθών, η αποπληρωμή του ακριβού ομολόγου των 670 εκατ. ευρώ (γλιτώνει ετήσιους τόκους 45 εκατ. ευρώ), το deal στις ΑΠΕ (που έφερε έναν ισχυρότατο σύμμαχο, τη Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη), αλλά και οι πληροφορίες ότι έχει στα σκαριά συμφωνία με έναν από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους της Γηραιάς Ηπείρου, με στόχο τη συνεργασία στον τομέα της ανάπτυξης, λειτουργίας και διαχείρισης υπεράκτιων αιολικών πάρκων, οι μεγάλες μπίζνες στο real estate και μέσω της REDS έχουν προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το οποίο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο λόγω του deal που έχει «φωτογραφίσει» και αναδείξει το insider.gr και η στήλη backstory το τελευταίο δίμηνο για την πώληση (μέρους ή του συνόλου) του κατασκευαστικού βραχίονα, δηλαδή της θυγατρικής ΑΚΤΩΡ, με την πλευρά Wade Abams – Δ. Κούτρα να είναι σε επαφές με τον βασικό μέτοχο. Προφανώς, εφόσον κλείσει, είτε με αυτήν την πλευρά (το πρωί η στήλη backstory αναφέρονταν πάλι σε… θέμα χρόνου) είτε με τυχόν άλλον ενδιαφερόμενο της τελευταίας στιγμής, αλλάζουν τα δεδομένα στο γκρουπ αλλά και στον κλάδο συνολικά.

Μένει, επίσης, να φανεί αν προκύψουν και νέες κινήσεις με πώληση της ΗΛΕΚΤΩΡ, του τομέα περιβάλλοντος, για την οποία είχαν ακουστεί σενάρια περί ζυμώσεων με τη MORE.

Να αναφέρουμε Ολλανδοί του Reggeborgh ελέγχουν πάνω από το 46% του μετοχικού κεφαλαίου, η Motor Oil σχεδόν το 30% και η Atlas NV το 9,8%. Στην ελεύθερη διασπορά βρίσκεται λίγο άνω του 14%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider