JP Morgan: Αμετάβλητη στα... 34,5 εκατ. δολάρια ετησίως η αμοιβή του Dimon

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Αμετάβλητη στα... 34,5 εκατ. δολάρια ετησίως η αμοιβή του Dimon
Οι απολαβές του παρέμειναν αμετάβλητες από την προηγούμενη χρονιά, παρά το γεγονός ότι η τράπεζα υπέστη τη μεγαλύτερη βουτιά στα ετήσια κέρδη της τελευταίας δεκαετίας.

Οι συνολικές απολαβές του Διευθύνοντος Συμβούλου της JP Morgan, Jamie Dimon για την εργασία του, το 2022 παρέμειναν αμετάβλητες από την προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας τα 34,5 εκατομμύρια δολάρια, όπως έκανε γνωστό η τράπεζα την Πέμπτη.

Οι αποδοχές του ισχυρού άνδρα της JP Morgan αφορούν τον ετήσιο μισθό του, ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων και τα μπόνους που ανέρχονται στα 33 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Reuters.

«Δεν δόθηκε καμία ειδική αποδοχή στον κ. Dimon το 2022 και το Διοικητικό Συμβούλιο έχει δεσμευτεί να μην του χορηγήσει κανένα "εξτρά" στο μέλλον», διαμηνύει ακόμη η αμερικανική πολυεθνική επενδυτική τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, τονίζει πως τα υψηλόβαθμα στελέχη της στήριξαν την απόφαση η οποία μεταξύ άλλων βασίζεται στις «σημαντικές προκλήσεις ενός ισχυρού ανταγωνισμού, τις εντεινόμενες γεωπολιτικές εντάσεις, την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα, τον αυξανόμενο πληθωρισμό και τις παρατεταμένες επιπτώσεις της COVID-19».

Υπό τον 66χρονο, η JPMorgan ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως τα έσοδα του κλάδου της τραπεζικής ήταν ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, μειωμένα κατά 57% από έτος σε έτος.

Πάντως, τα συνολικά έσοδά της διαμορφώθηκαν σε 34,54 δισ. δολάρια έναντι 29,25 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν έσοδα στα 34,35 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το νέο trade της JP Morgan στα ελληνικά ομόλογα με φόντο την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

Τα funds που «προσγειώθηκαν» Ελλάδα και βολιδοσκοπούν τις ελληνικές τράπεζες

Κινεζική Τράπεζα Ανάπτυξης: Δάνεια 35,60 δισ. ευρώ για επιστήμη και τεχνολογική καινοτομία το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider