JP Morgan: Μικρή άνοδος στα έσοδα της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ - Αναμένει «ήπια ύφεση»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Μικρή άνοδος στα έσοδα της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ - Αναμένει «ήπια ύφεση»
Τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας έφτασαν τα 3,57 δολάρια έναντι 3,33 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021.

Τελευταία ενημέρωση: 15:23

Καλύτερα των εκτιμήσεων εμφανίστηκαν τα έσοδα της JP Morgan, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ για το δ' τρίμηνο του 2022.

Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 34,54 δισ. δολάρια έναντι 29,25 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν έσοδα στα 34,35 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας έφτασαν τα 3,57 δολάρια έναντι 3,33 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 3,08 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα του κλάδου της επενδυτικής τραπεζικής έφτασαν τα 1,39 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης για 1,66 δισ. δολάρια.

Οι προβλέψεις για πιστωτικές ζημίες της JP Morgan έφτασαν τα 2,29 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 2,05 δισ. δολάρια.

Ο επικεφαλής της τράπεζας, Τζέιμι Ντιμόν, ανέφερε σε δήλωση του πως «δεν ξέρουμε ακόμα τον αντίκτυπο από τις προκλήσεις που έχουν οι γεωπολιτικές εντάσεις, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, η εύθραυστη κατάσταση των προμηθειών ενέργειας και τροφίμων, ο επίμονος πληθωρισμός που διαβρώνει την αγοραστική δύναμη και έχει ανεβάζει τα επιτόκια υψηλότερα, όπως και από την χωρίς προηγούμενο νομισματική σύσφιξη», που υλοποιεί η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ.

O ίδιος πρόσθεσε πως η τράπεζα αναμένει «ήπια επιδείνωση των μακροοικονομικών προοπτικών» που αντικατοπτρίζει το βασικό σενάριο της JP Morgan για «ήπια ύφεση».

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της JP Morgan υποχωρεί 3,2% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bank of America: Οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα για το δ' τρίμηνο

Υποχώρηση στα κέρδη της BlackRock για το δ' τρίμηνο - Επηρεάστηκε από τις χαμηλότερες αμοιβές

Delta Airlines: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα έσοδα - +17,4% από τα προ πανδημίας επίπεδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider