JP Morgan: «Ψαλίδι» στα μπόνους μετά το «αρκετά αναιμικό έτος»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: «Ψαλίδι» στα μπόνους μετά το «αρκετά αναιμικό έτος»
Δεν φαίνονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το περασμένο έτος τα «κεφάλια» της JP Morgan που «ψαλιδίζουν» τα μπόνους για τα στελέχη τους.

Ο Βις Ράγκχαβαν της JP Morgan διεμήνυσε ότι τα μπόνους για τους τραπεζίτες θα μειωθούν αισθητά μετά από το «αρκετά αναιμικό έτος» που προηγήθηκε.

«Όλες οι τράπεζες πληρώνουν για την απόδοση, οπότε αν δεν υπάρχει απόδοση, η αποζημίωση δεν μπορεί να υπάρχει», δήλωσε στο Bloomberg ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής πολυεθνικής επενδυτικής τράπεζας και εταιρείας συμμετοχών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Την περασμένη εβδομάδα, η JP Morgan ανακοίνωσε πως τα έσοδα του κλάδου της τραπεζικής ήταν ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, μειωμένα κατά 57% από έτος σε έτος με το δημοσίευμα να επισημαίνει πως η JPMorgan, η Bank of America και η Citigroup σχεδιάζουν να μειώσουν τα μπόνους για τους τραπεζίτες έως και 30%.

Πάντως, τα συνολικά έσοδά της διαμορφώθηκαν σε 34,54 δισ. δολάρια έναντι 29,25 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν έσοδα στα 34,35 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον Ράγκχαβαν, η JPMorgan βρίσκεται πλέον σε «σταθερή κατάσταση» με τις αναδιαρθρώσεις που σχετίζονται με το Brexit να έχουν πλέον ολοκληρωθεί. Τόνισε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να βρει έναν τρόπο να ανακάμψει από τον οικονομικό αντίκτυπο της ψήφου του για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι περισσότεροι εργαζόμενοι της JPMorgan επέστρεψαν στο γραφείο, ως μέρος της αυξανόμενης τάσης στην Wall Street να καταργεί σταδιακά την τηλεργασία. «Έχουμε τους περισσότερους ανθρώπους μας πίσω στο γραφείο», ανέφερε προσθέτοντας πως κάθε οργανισμός πρέπει να βρει την καλύτερη δυνατή ισορροπία

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Mandate από τη Eurobank για senior preferred ομόλογο

«Κόκκινα» δάνεια 15 δισ. ευρώ πρασίνισαν και ψάχνουν τον δρόμο επιστροφής στις τράπεζες

Συστάσεις από τον SSM στις τράπεζες για σύνεση στις νέες χορηγήσεις- Τα μηνύματα που κομίζει ο Α. Ένρια στην Αθήνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider