Ουκρανία: Χρεοκοπία - τέλος για τον ενεργειακό κολοσσό Naftogaz

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Χρεοκοπία - τέλος για τον ενεργειακό κολοσσό Naftogaz
Η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Ουκρανίας Naftogaz τον Αύγουστο ότι οι κάτοχοι των ομολόγων της απέρριψαν την τελευταία πρόταση που κατέθεσε με την οποία ζητούσε την αναστολή των πληρωμών του χρέους της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ουκρανικού κρατικού ενεργειακού κολοσσού Naftogaz δήλωσε ότι η επιχείρηση εργάζεται για να επιλύσει γρήγορα τα οικονομικά της προβλήματα, μήνες μετά από αφού ανακοίνωσε την επίσημη χρεοκοπία της έναντι των πιστωτών της.

Ειδικότερα, ο Γιούρι Βιτρένκο από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός διεμήνυσε ότι η Naftogaz είναι έτοιμη να επιστρέψει σε θετική τροχιά.

«Μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, σχεδιάζουμε να έρθουμε σε συμβιβασμό για αναδιάρθρωση. Αυτό συμβαίνει τώρα αρκετά εντατικά. Το σχέδιό μου μέσα σε δύο εβδομάδες είναι να ολοκληρώσω αυτή τη διαδικασία» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Η Naftogaz ήταν η πρώτη ουκρανική κρατική οντότητα που χρεοκόπησε από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα τον Φεβρουάριο και πέρυσι αθέτησε τις πληρωμές της προς τους ευρωομολογιούχους της, με την προθεσμία να λήγει στις 26 Ιουλίου.

Ο Βιτρένκο ξεκαθάρισε πως είναι ευθύνη του να διασφαλίσει την παραγωγή φυσικού αερίου στην Ουκρανία «που σημαίνει διευκολύνσεις και κίνητρα στους ιδιώτες να παράγουν περισσότερο, κι αυτό κάνουμε». «Η Naftogaz θα αγοράζει από ιδιώτες παραγωγούς φυσικό αέριο στη λιανική τιμή της αγοράς. Ναι, καθήκον μου είναι να αυξήσω την παραγωγή φυσικού αερίου στην Ουκρανία» έσπευσε να συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Η Βρετανία εξηγεί ότι έχει «ηθική υποχρέωση» να στείλει άρματα μάχης -Προς νέα στρατιωτική βοήθεια οι ΗΠΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσίδα αξιωματούχος διαψεύδει πως συζήτησε την ανταλλαγή εκατοντάδων αιχμαλώτων

Βρετανία: Απεργούν ξανά οι νοσηλευτές με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider