«Παράθυρο» για χρεοκοπία από την Bed Bath & Beyond - Μεγάλες απώλειες για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παράθυρο» για χρεοκοπία από την Bed Bath & Beyond - Μεγάλες απώλειες για τη μετοχή
Έχει «λυγίσει» από τη μείωση της πελατείας και το βαρύ φορτίο χρέους.

Η διοίκηση της αμερικανικής εταιρείας ειδών σπιτιού Bed Bath & Beyond άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας λιανεμπορίου που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Εν μέσω της πτώσης των πωλήσεων και των μεγάλων χρεών της, η Bed Bath & Beyond αναφέρει πως εξετάζει όλες τις εναλλακτικές επιλογές, όπως η αναδιάρθρωση ή αναχρηματοδότηση των χρεών, η περικοπή ή καθυστέρηση των επιχειρησιακών λειτουργιών και η πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Παράλληλα, η εταιρεία εκτιμά πως οι ζημιές της για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 26 Νοεμβρίου θα διαμορφωθούν στα 385,5 εκατ. δολάρια, κάνοντας «άλμα» 40% σε ετήσια βάση. Οι ζημιές περιλαμβάνουν μια έκτακτη επιβάρυνση ύψους σχεδόν 100 εκατ. δολαρίων που δεν προσδιορίστηκε. Οι καθαρές πωλήσεις αναμένεται να φτάσουν τα 1,26 δισ. δολάρια, έναντι 1,88 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Bed Bath & Beyond υποχωρεί άνω του 20% στην Wall Street.

Μεταξύ των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η εταιρεία, είναι η μείωση των πελατών που επισκέπτονται τα καταστήματα και την ιστοσελίδα της και το λιγότερο εμπόρευμα που έχει για να τοποθετήσει στα ράφια της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Volvo: Απώλειες 12% για τις πωλήσεις οχημάτων το 2022

Tesla: Σε χαμηλό 5μήνου οι παραδόσεις οχημάτων κινεζικής κατασκευής - «Βουτιά» 44%

gazzetta
gazzetta reader insider insider