Η νορβηγική Blastr ετοιμάζει επένδυση 4 δισ. ευρώ για «πράσινο» χαλυβουργείο στη Φινλανδία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η νορβηγική Blastr ετοιμάζει επένδυση 4 δισ. ευρώ για «πράσινο» χαλυβουργείο στη Φινλανδία
Το εργοστάσιο θα διαθέτει δομή για την παραγωγή υδρογόνου και μπορεί να απασχολήσει έως και 1.200 άτομα όταν καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Η νορβηγική μεταλλευτική Blastr Green Steel ετοιμάζεται να διαθέσει 4 δισ. ευρώ για μια επένδυση κατασκευής ενός χαλυβουργείου χαμηλών εκπομπών άνθρακα στη Φινλανδία, που μπορεί να αποδειχθεί το μεγαλύτερο σχετικό έργο στην σκανδιναβική χώρα.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η Blastr ετοιμάζει την επένδυση σε βιομηχανική ζώνη στην περιοχή του Ινκού, στα νότια της Φινλανδίας. Το εργοστάσιο θα διαθέτει δομή για την παραγωγή υδρογόνου και μπορεί να απασχολήσει έως και 1.200 άτομα όταν καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Σημειώνεται πως η παραγωγή χάλυβα είναι μια από τις περισσότερο ρυπογόνες βιομηχανίες στον κόσμο. Ένας «καθαρότερος τρόπος λειτουργίας της είναι με τη χρήση υδρογόνου που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μια σειρά εταιρεία, όπως η σουηδική SSAB και η φινλανδική Outokumpu εκμεταλλεύονται τις τεχνολογίες «πράσινου» χάλυβα, εάν και δεν έχει φτάσει ακόμα να παράγεται σε μαζική κλίμακα.

Το εργοστάσιο αναμένεται να παράγει 2,5 εκατ. τόνους χάλυβα ετησίως από το 2026. Η Blastr επέλεξε την Φινλανδία για την κατασκευή του εργοστάσιο της λόγω και της αφθονίας αιολικής ενέργειας που έχει η χώρα, δήλωσε ο CEO της νορβηγικής εταιρείας, Φρέντρικ Βίτουσαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα 137 δισ. δολάρια η αξία της SpaceX του Έλον Μασκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider