Micron: «Βουτιά» σχεδόν 50% στις πωλήσεις – «Κόβει» το 10% του εργατικού δυναμικού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Micron: «Βουτιά» σχεδόν 50% στις πωλήσεις – «Κόβει» το 10% του εργατικού δυναμικού
microchip
«Γκρίζες» οι εκτιμήσεις της Μicron, της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας μικροτσίπ μνήμης, για την πορεία του κύκλου εργασιών της, σηματοδοτώντας τη συνέχιση της δύσκολης φάσης που διέρχεται η ζήτηση για τσιπ. 

«Γκρίζες» οι εκτιμήσεις της Μicron, της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας μικροτσίπ μνήμης, για την πορεία του κύκλου εργασιών της στην τρέχουσα περίοδο, σηματοδοτώντας τη συνέχιση της δύσκολης φάσης που διέρχεται η ζήτηση για υπολογιστικά τσιπ, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε τη μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά περίπου 10% το 2023. Η Micron που εδρεύει στο Άινταχο απασχολεί 48.000 υπαλλήλους διεθνώς.

Παράλληλα, οι πωλήσεις της εταιρείας για το τρίμηνο χρήσης που έληξε την 1η Δεκεμβρίου υποχώρησαν κατά 47% στα 6,64 δισ. δολάρια, ενώ εμφάνισε ζημιές ανά μετοχή της τάξης των 4 σεντς. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημιές 1 σεντ ανά μετοχή, με τζίρο ύψους 4,13 δισ. δολαρίων.

Ο κλάδος των ημιαγωγών «βιώνει» πλέον σημαντική μείωση στη ζήτηση για μικροτσιπ, ένα μόλις χρόνο μετά το ζενίθ στη ζήτηση που είχε οδηγήσει σε αδυναμία των εταιρειών να ανταποκριθούν στον όγκο των παραγγελιών. Αξίζει να σημειωθεί πως από την αρχή του χρόνου έως και σήμερα η μετοχή της εταιρείας έχει χάσει το 45% της αξίας της, πτώση που είναι από τις μεγαλύτερες στον κλάδο των κατασκευαστών ημιαγωγών

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μάκρο και θετικά επιχειρηματικά νέα ανέβασαν την Wall, κέρδη άνω των 500 μονάδων για Dow

ΗΠΑ: Τι έδειξαν τα φορολογικά αρχεία του Τραμπ - Αρνητικά εισοδήματα, μηδενικοί φόροι και παράδοξα

ΗΠΑ: Θετική έκπληξη από το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, σε υψηλό 8 μηνών

gazzetta
gazzetta reader insider insider