Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της Trafigura - Στα 7 δισ. δολάρια, με ώθηση από την ενεργειακή κρίση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της Trafigura - Στα 7 δισ. δολάρια, με ώθηση από την ενεργειακή κρίση
Η διοίκηση της Trafigura ανακοίνωσε τη διανομή 1,7 δισ. δολαρίων σε πάνω από 1.000 εργαζόμενους, έναντι ποσού 1,1 δισ. δολαρίων που είχε διαθέσει το 202.

Υπερδιπλασιασμό των κερδών της κατέγραψε η Trafigura για το σύνολο του οικονομικού έτους του 2022, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία εμπορίας εμπορευμάτων.

Η εταιρεία κατέγραψε κέρδη 7 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, αυξημένα από τα 3,1 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021.

Τα κέρδη EBITDA έφτασαν τα 12 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 73% σε ετήσια βάση, ενώ τα έσοδα ενισχύθηκα κατά σχεδόν 40%, στα 319 δισ. δολάρια, μετέδωσε το Reuters.

Η διοίκηση της Trafigura ανακοίνωσε τη διανομή 1,7 δισ. δολαρίων σε πάνω από 1.000 εργαζόμενους, έναντι ποσού 1,1 δισ. δολαρίων που είχε διαθέσει το 2021.

Σημειώνεται πως η εταιρεία ωφελήθηκε από τις αυξημένες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, στον απόηχο του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πρόσφατα, η Trafigura υπέγραψε με τη Γερμανία συμβόλαιο για την παροχή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ύψους 3 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bayer: Αποζημίωση 11.000 ευρώ σε αγρότη που εμφάνισε πρόβλημα υγείας εξαιτίας ζιζανιοκτόνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider