BFF Banking Group: Στην Αθήνα η έκθεση «ART FACTOR – The Pop Legacy in Post-War Italian Art»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BFF Banking Group: Στην Αθήνα η έκθεση «ART FACTOR – The Pop Legacy in Post-War Italian Art»
Θα φιλοξενηθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2022 έως τις 3 Φεβρουαρίου 2023 στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Ο Όμιλος BFF Banking Group με υπερηφάνεια εγκαινιάζει στην Αθήνα την έκθεση «ART FACTOR – The Pop Legacy in Post-War Italian Art» η οποία θα φιλοξενηθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2022 έως τις 3 Φεβρουαρίου 2023 στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Η έκθεση ενσαρκώνει τη δεύτερη φάση μιας πρωτοβουλίας η οποία ξεκίνησε από την BFF το 2020 με την κυκλοφορία του ομώνυμου αφιερωματικού τόμου, ο οποίος εκδόθηκε υπό την επιμέλεια του εκδοτικού οίκου Skira Editore Milan Genève Paris. Τα εικαστικά δημιουργήματα που παρουσιάζονται στο λεύκωμα προέρχονται από μια συλλογή περίπου 250 έργων, τα οποία η BFF συλλέγει από τη δεκαετία του ‘80 και τα οποία εκτίθενται σε μόνιμη βάση στα κεντρικά́ γραφεία της εταιρείας στο Μιλάνο και τη Ρώμη.

Μετά την επιτυχία της έκθεσης σε Σλοβακία και Πολωνία, μια νέα επιλογή των εν λόγω έργων τέχνης θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα, σε μια έκθεση η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. Στη συνέχεια η έκθεση θα συνεχίσει το ταξίδι της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου η BFF διατηρεί δραστηριότητα.

Δηλώσεις

Η κ. Maria Alicata, curator της έκθεσης δήλωσε: «Η πρωτοβουλία ART FACTOR αποτελεί αφιέρωμα στην ιταλική τέχνη του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα και στην πορεία της ιταλικής pop κουλτούρας, όπως αυτή αποτυπώνεται από τα έργα των Valerio Adami, Franco Angeli, Enrico Baj, Lucio Del Pezzo, Gianfranco Pardi, Mario Schifano και Emilio Tadini τα οποία χρονολογούνται από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και μετά και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν συχνά για σκοπούς κοινωνικού και πολιτιστικού ακτιβισμού. Βαδίζοντας στα χνάρια των εν λόγω καλλιτεχνών, η έκθεση αντιπροσωπεύει την επιθυμία να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες που είναι προς όφελος της κοινωνίας, αποδεικνύοντας ότι επιχειρηματικό πνεύμα και αφοσίωση στις τέχνες είναι δύο άξονες οι οποίοι μπορούν πράγματι να συνδυάζονται».

Η κ. Αφροδίτη Οικονομίδου, επιμελήτρια και συντονίστρια της έκθεσης στην Αθήνα δήλωσε: «Η ενασχόληση με μια τέτοια έκθεση αποτέλεσε μια συναρπαστική και ιδιαίτερα διδακτική εμπειρία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ενός μεγάλου ιδιωτικού οργανισμού ο οποίος επιδιώκει να ενδυναμώσει τις σχέσεις του με την Ελλάδα μέσω της σύγχρονης τέχνης. Και το καταφέρνει με μια συλλογή έργων τέχνης τα οποία έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιταλική ιστορία της τέχνης και τα οποία παρουσιάζονται στον πλέον αντιπροσωπευτικό χώρο: το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το εν λόγω εγχείρημα μπορεί να δώσει το έναυσμα να ανοίξει ένας διάλογος στην Ελλάδα, τόσο από επιχειρηματική όσο και από πολιτιστική άποψη».

Ο κ. Χρήστος Θεοδοσίου, επικεφαλής του Ομίλου BFF Banking Group για την Ελλάδα δήλωσε: «Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας προς όλους εκείνους που βοήθησαν ώστε να έρθει αυτή η έκθεση στην Αθήνα, ενισχύοντας τον διάλογο μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, δύο πολιτισμών που χαρακτηρίζονται από τους ιδιαίτερα ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους. Μετρώντας ήδη πέντε χρόνια στην Ελλάδα, η BFF προσφέρει τις υπηρεσίες της στους προμηθευτές του δημόσιου τομέα και υποστηρίζει τους πελάτες της αξιοποιώντας τα 30 χρόνια εμπειρίας της στην αγορά. Σήμερα, χάρη στην τέχνη, ο Όμιλος μας συμπληρώνει αυτήν την επιχειρηματική σχέση μέσω της ανταλλαγής πολιτιστικών στοιχείων, ενισχύοντας περαιτέρω τη σύνδεσή του με τη χώρα».

Ο κ. Francesco Neri, Διευθυντής του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών που φιλοξενεί την τρίτη διοργάνωση της έκθεσης ART FACTOR. Από την ίδρυσή του, βασικός σκοπός του Ινστιτούτου ήταν να παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό της δημιουργίες σύγχρονων Ιταλών καλλιτεχνών. Η απόφαση της BFF να παρουσιάσει τη συλλογή των έργων τέχνης που διατηρεί σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, πλέον και στην Ελλάδα, είναι πολύ σημαντική για την κυκλοφορία γνώσης και την ενίσχυση των ολοένα βαθύτερων διμερών σχέσεων, μέσω της συνεργασίας δημόσιων και ιδιωτικών φορέων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider