BioNTech: Πτωτικά κέρδη και έσοδα στο γ' τρίμηνο, αλλά καλύτερα των εκτιμήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BioNTech: Πτωτικά κέρδη και έσοδα στο γ' τρίμηνο, αλλά καλύτερα των εκτιμήσεων
H διοίκηση της εταιρείας αναθεώρησε τον στόχο για τα έσοδα της στο σύνολο του 2022. Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 43% σε ετήσια βάση.

Απώλειες στα έσοδα και τα κέρδη της κατέγραψε η γερμανική BioNTech για το γ' τρίμηνο του 2022, αλλά με τα αποτελέσματα της εταιρείας που συμπαράγει με την Pfizer τα σχετικά εμβόλια κατά του κορονοϊού να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα κέρδη της BioNTech ανήλθαν σε 1,78 δισ. ευρώ ή 6,98 ευρώ ανά μετοχή έναντι 6,08 δισ. ή 12,35 ευρώ ανά μετοχή στο γ' τρίμηνο του 2021. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν κέρδη 3,42 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 3,46 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 43% σε ετήσια βάση και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα τα 2,06 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε πως έχει παράγει περίπου 300 εκατ. δόσεις των εμβολίων που στοχεύουν στη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου.

H BioNTech αναθεώρησε τον στόχο για τα έσοδα της στο σύνολο του 2022, αναμένοντας έσοδα από 16 έως 17 δισ. ευρώ έναντι εσόδων 13 δισ. με 17 δισ. δολάρια στην προηγούμενη εκτίμησης της εταιρείας.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ξ μετοχή της εταιρείας ενισχύεται άνω του 6% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιστροφή σε κερδοφορία για την Ryanair - «Υπερβολικές» οι ανησυχίες για ύφεση

ΗΠΑ: Συγχώνευση των τεχνολογικών Ouster και Velodyne - Στα 400 εκατ. δολάρια η αξία της νέας εταιρείας

Philip Morris: Προχωρά τελικά στην εξαγορά της Swedish Match έναντι $16 δισ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider