Μηνύσεις των εργαζομένων της Twitter κατά των απολύσεων του Έλον Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μηνύσεις των εργαζομένων της Twitter κατά των απολύσεων του Έλον Μασκ
Από την Πέμπτη οι προς αποχώρηση υπάλληλοι έχουν χάσει τη δυνατότητα εισόδου στα εταιρικά τους mail.

Μήνυση από εργαζόμενους της Twitter δέχθηκε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός, καθώς σήμερα ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας, Έλον Μασκ, αναμένεται να προχωρήσει στην περικοπή 3.700 θέσεων εργασίας για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Η αγωγή κατατέθηκε την Πέμπτη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, με τους συνηγόρους των εργαζομένων της Twitter να αναφέρουν πως οι απολύσεις αντιβαίνουν στους πολιτειακούς νόμους της Καλιφόρνια και στους ομοσπονδιακούς νόμους των ΗΠΑ καθώς οι προς απόλυση εργαζόμενοι της Twitter δεν έλαβαν προειδοποίηση 60 ημερών πριν από τις απολύσεις τους.

Στην αγωγή ζητείται από το δικαστήριο να εκδώσει απόφαση που θα αναγκάζει την Twitter να τηρήσει την εν λόγω νομοθεσία (νόμος WARN) και να αποτρέψει την εταιρεία από το αναγκάζει τους υπαλλήλους στην υπογραφή εγγράφων που θα τους αποτρέπουν από νομικές κινήσεις εις βάρος της Twitter.

Σημειώνεται πως η διοίκηση της Twitter αναμένεται να αρχίσει τις απολύσεις υπαλλήλων της στα κεντρικά γραφεία της στο Σαν Φρανσίσκο. από σήμερα το πρωί (ώρα ΗΠΑ), ακυρώνοντας τις κάρτες εισόδου στα γραφεία του προσωπικού που θα φύγει από την εταιρεία.

Παράλληλα, από την Πέμπτη οι προς αποχώρηση υπάλληλοι έχουν χάσει τη δυνατότητα εισόδου στα εταιρικά τους mail.

Υπενθυμίζεται πως σε εσωτερικό memo προς τους υπαλλήλους της, η διοίκηση της Twitter ανέφερε πως «σε μια προσπάθεια να θέσουμε το Twitter σε έναν υγιή δρόμο, θα περάσουμε από τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού μας την Παρασκευή. Αναγνωρίζουμε ότι αυτό θα επηρεάσει έναν αριθμό ατόμων που έχουν πολύτιμη συνεισφορά στο Twitter, αλλά αυτή η ενέργεια είναι δυστυχώς απαραίτητη για να διασφαλιστεί η επιτυχία της εταιρείας στο μέλλον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η «σατανική» αποκριάτικη στολή του Μασκ ταιριάζει με τις απολύσεις στο Twitter

gazzetta
gazzetta reader insider insider