Sanofi: Ενισχυμένες οι πωλήσεις και τα κέρδη ανά μετοχή γ΄τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sanofi: Ενισχυμένες οι πωλήσεις και τα κέρδη ανά μετοχή γ΄τριμήνου
Τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν 32% φτάνοντας τα 2,88 ευρώ το τρίμηνο.

Αυξημένες πωλήσεις ανακοίνωσε η Sanofi για το τρίτο τρίμηνο την Παρασκευή.

Οι πωλήσεις στη γαλλική φαρμακοβιομηχανία αυξήθηκαν στα 12,48 δισ. ευρώ από 10,43 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 12,15 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν ελαφρά στα 2,08 δισ. ευρώ από 2,34 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, χάνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 3,67 δισ. ευρώ.

Τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν 32% φτάνοντας τα 2,88 ευρώ το τρίμηνο.

Το φάρμακο για το έκζεμα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, Dupixent, ξεπέρασε τις προσδοκίες και αυξήθηκε περίπου 44,5% το τρίμηνο.

Αν και οι πωλήσεις αυξάνονται σταθερά και εκτός των ΗΠΑ, η αμερικανική αγορά ήταν υπεύθυνη για το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης καθώς το φάρμακο ξεπέρασε τα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις για πρώτη φορά.

Το τμήμα των εμβολίων ήταν ο κύριος μοχλός της αύξησης των πωλήσεων καθώς αφορά περίπου στα δύο τρίτα του συνόλου, σύμφωνα με το Marketwatch.

Η Sanofi άρει το guidance για τα κέρδη ανά μετοχή, λέγοντας ότι αναμένει να αυξηθεί περίπου 16% με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες το 2022. H κίνηση δεν ήταν ευρέως αναμενόμενη και είναι κάτω από το εύρος της Jefferies, γεγονός που σημαίνει ότι έρχονται πιθανές συναινετικές αναβαθμίσεις, πιθανότατα στο εύρος 2% έως 4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Sanofi: Αυξημένες πωλήσεις και κέρδη τριμήνου με ώθηση από το φάρμακο Dupixent

gazzetta
gazzetta reader insider insider