Banco Santander: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη στο γ' τρίμηνο - «Άλμα» 19% για τα έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Banco Santander: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη στο γ' τρίμηνο - «Άλμα» 19% για τα έσοδα
Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Banco Santander στο γ' τρίμηνο του έτους, καθώς η αύξηση των εσόδων που προκλήθηκε από την αύξηση των επιτοκίων αντιστάθμισε την αύξηση των δαπανών εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Banco Santander στο γ' τρίμηνο του έτους, καθώς η αύξηση των εσόδων που προκλήθηκε από την αύξηση των επιτοκίων αντιστάθμισε την αύξηση των δαπανών εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού.

Αναλυτικότερα, η ισπανική τράπεζα ανέφερε κέρδη 2,42 δισ. ευρώ για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 11% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για καθαρά κέρδη ύψους 2,15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Ταυτόχρονα, τα καθαρά έσοδα της τράπεζας από τόκους διαμορφώθηκαν στα 10,05 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 19% σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2021, ενώ τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 13,51 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το MarketWatch, τα λειτουργικά έξοδα της Banco Santander αυξήθηκαν κατά 14% σε ετήσια βάση εν μέσω διευρυνόμενων πληθωριστικών πιέσεων, ιδιαίτερα στη Νότια Αμερική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Barclays: Θα ξεπεράσουν τα 500 δισ. οι εκδόσεις χρέους στην Ευρώπη το 2023 - Το διακύβευμα της ΕΚΤ και οι ανάγκες της Ελλάδας

Alphabet: Αύξηση κερδών το γ' τρίμηνο - Πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider