Halliburton: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη στο γ' τρίμηνο, εν μέσω της αυξημένης ζήτησης πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Halliburton: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη στο γ' τρίμηνο, εν μέσω της αυξημένης ζήτησης πετρελαίου
Τα έσοδα της Haliburton έφτασαν τα 5,35 δισ. δολάρια έναντι 3,8 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο του 2021.

Κατακόρυφη άνοδο κατέγραψαν τα κέρδη της Halliburton για το γ' τρίμηνο του 2021, με την αμερικανική πετρελαϊκή να ωφελείται από την αυξημένη ζήτηση και την ενίσχυση της παραγωγής της.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 60 σεντ έναντι 26 σεντ ανά μετοχή στο γ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν κέρδη στα 56 σεντ ανά μετοχή.

Τα έσοδα της Haliburton έφτασαν τα 5,35 δισ. δολάρια έναντι 3,8 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 5,34 δισ. δολάρια.

Τα αποτελέσματα έρχονται εν μέσω των μεταβολών που έχει προκαλέσει στην αγορά πετρελαίου η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία. Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο η Halliburton ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στη ρωσική αγορά.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα γ' τρίμηνου, ο CEO της εταιρείας, Τζεφ Μίλερ, ανέφερε πως «η ισχυρή ζήτηση για περισσότερο πετρέλαιο και φυσικοί αέριο θα παρέχει ισχυρή στήριξη στις επιχειρήσεις μας. Κοιτάζοντας μπροστά, βλέπουμε αυξημένη ζήτηση απ' όλο τον κόσμο, από τις μικρότερες έως τις μεγαλύτερες χώρες».

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Halliburton ενισχύεται 1,1% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σημαντική μείωση στα κέρδη της General Electric για το γ' τρίμηνο

General Motors: Σημαντική ενίσχυση κερδών στο γ' τρίμηνο - Κάτω από τις προβλέψεις τα έσοδα

Coca Cola: Πάνω από τις προβλέψεις κέρδη και έσοδα - Αναθεώρησε ανοδικά τον στόχο για το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider