Βραβεύτηκε για το φιλανθρωπικό του έργο ο Τζεφ Μπέζος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βραβεύτηκε για το φιλανθρωπικό του έργο ο Τζεφ Μπέζος
«Η φροντίδα για τη φύση είναι φροντίδα για τους ανθρώπους. Αυτό το μήνυμα είναι ένα μήνυμα που πρέπει να συνεχίσουμε να διαδίδουμε» τονίζει ο Μπέζος.

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος τιμήθηκε για τις φιλανθρωπικές του δράσεις στο Βατικανό.

Μαζί με τον Μπέζος, βραβεύτηκε και ο σεφ Αντρές Χοσές που μαγειρεύει για οργανισμούς που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια. Αμφότεροι έλαβαν το βραβείο της Φιλανθρωπίας από το Ίδρυμα Galileo, μια ΜΚΟ που υποστηρίζει το έργο της Καθολικής Εκκλησίας και του Πάπα Φραγκίσκου.

Ο Μπέζος με πλούτο 138 δισεκατ. δολαρίων σύμφωνα με το Forbes, έχει επικεντρώσει το φιλανθρωπικό του έργο σε τρεις βασικούς τομείς:

  • την κλιματική αλλαγή
  • την προσχολική εκπαίδευση
  • την στέγαση των αστέγων

Πέρυσι, δεσμεύτηκε να δαπανήσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030 για να βοηθήσει στην επίλυση της κλιματικής κρίσης. «Οι ωκεανοί μας οξινίζονται και τα ψάρια μας μειώνονται. Το έδαφος βουλιάζει και οι έρημοι εξαπλώνονται», δήλωσε ο Μπέζος στην ομιλία του κατά την απονομή του βραβείου. «Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, οι φτωχοί και ευάλωτοι είναι αυτοί που υποφέρουν περισσότερο από αυτές τις καταστροφές, ενώ έχουν κάνει τα λιγότερα για να τις προκαλέσουν. Η φροντίδα για τη φύση είναι φροντίδα για τους ανθρώπους. Αυτό το μήνυμα είναι ένα μήνυμα που πρέπει να συνεχίσουμε να διαδίδουμε» πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, η πρώην σύζυγός του, ΜακΚένζι Σκοτ, συνεχίζει να είναι πρωτοσέλιδο για το φιλανθρωπικό της μπαράζ με μεγάλες δωρεές που ξεκίνησε μετά τον χωρισμό της από τον ισχυρό άνδρα της Amazon το 2019. H Σκοτ ​​έχει μοιράσει περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια μετά το διαζύγιο και δεν συνηθίζει να κάνει γνωστές τις δωρεές της, αλλά μερικές φορές το κάνουν οι οργανισμοί που λαμβάνουν τα χρήματά της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ryanair «ακυρώνει» τον Τζόνσον: «Δεν βοηθάμε τον Μπόρις να επιστρέψει»

«Καμπανάκι» από Goldman Sachs: Οι αγορές υποτιμούν το κίνδυνο ύφεσης

Τσαβούσογλου: Για να καταλάβουμε τον παράλογο φόβο της Ελλάδας πρέπει να γνωρίζουμε κλινική ψυχολογία

gazzetta
gazzetta reader insider insider