Procter and Gamble: Μικρή αύξηση των εσόδων, εν μέσω των ακριβότερων τιμών προς τους καταναλωτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Procter and Gamble: Μικρή αύξηση των εσόδων, εν μέσω των ακριβότερων τιμών προς τους καταναλωτές
Ο όγκος των πωλήσεων της P&G υποχώρησε κατά 3%, ενώ οι τιμές αυξήθηκαν κατά 9%.

Κέρδη και έσοδα που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε για τη χρήση του α' τριμήνου στο οικονομικό έτος του 2023 η Procter & Gamble, με τον κολοσσό των καταναλωτικών προϊόντων με αυξάνει τα κόστη για τους πελάτες εν μέσω της πτώσης στη ζήτηση.

Τα κέρδη της P&G διαμορφώθηκαν σε 3,94 δισ. δολάρια ή 1,57 δολάρια ανά μετοχή, κάτω από το αντίστοιχο τρίμηνο το προηγούμενος έτος, όταν τα κέρδη είχαν ανέλθει σε 4,11 δισ. δολάρια ή 1,61 δολάρια ανά μετοχή. Ωστόσο, τα κέρδη κινήθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv, που έκαναν λόγο για κέρδη στα 1,54 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 20,61 δισ. δολάρια, αυξημένα 1% σε ετήσιο επίπεδο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που «έβλεπαν» έσοδα στα 20,28 δισ. δολάρια.

Η P&G ανακοίνωσε παράλληλα πως ο όγκος των πωλήσεων της υποχώρησε κατά 3%, ενώ οι τιμές αυξήθηκαν κατά 9%.

Οι εκτιμήσεις

Για το σύνολο του οικονομικού έτους, η εταιρεία αναμένει πως οι πωλήσεις της θα μειωθούν από 1% έως 3%, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση των πωλήσεων έως και 2%.

Η διοίκηση αναφέρει πως οι προκλήσεις για το μέλλον αφορούν την ενίσχυση του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος και τις αύξησης των δαπανών για εμπορεύματα και υλικά κόστη.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της P&G σημειώνει άνοδο κοντά στο 2% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ημιαγωγοί: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα της ASML - Με κέρδη κοντά στο 8% ανταποκρίνεται η μετοχή

Nestle: Καλύτερες των εκτιμήσεων οι πωλήσεις 9μηνου λόγω υψηλότερων τιμών στα προϊόντα

gazzetta
gazzetta reader insider insider