Naval Group: Συμβάσεις με εγχώριες εταιρείες υπέγραψε στο ελληνικό περίπτερο της «Euronaval 2022» στο Παρίσι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Naval Group: Συμβάσεις με εγχώριες εταιρείες υπέγραψε στο ελληνικό περίπτερο της «Euronaval 2022» στο Παρίσι
Σημειώνεται ότι έως τώρα η Naval Group έχει υπογράψει περίπου 20 συμβάσεις συνολικά με 15 ελληνικές εταιρείες από την έναρξη του προγράμματος FDI τον Μάρτιο του 2022.

Συμβάσεις με ελληνικές εταιρείες υπέγραψε, σήμερα, η γαλλική εταιρεία Naval Group, κατασκευάστρια των φρεγατών FDI (Belharra) του Πολεμικού Ναυτικού, στο ελληνικό περίπτερο στην έκθεση «Euronaval 2022», που διοργανώνεται στο Παρίσι.

Οι συμβάσεις, όπως ανακοινώθηκε σχετικά, ενισχύουν τη σχέση μεταξύ της Naval Group και των Ελλήνων εταίρων της και καταδεικνύουν τη δέσμευση του ομίλου Naval να αναπτύξει και να δομήσει μια ισχυρή βιομηχανική συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία.

Στόχος της Naval Group, στο πλαίσιο της ναυπήγησης των φρεγατών FDI για το Πολεμικό Ναυτικό, είναι η ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων στην ελληνική βιομηχανία, διατηρώντας θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και δημιουργώντας μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η δέσμευση της Naval υπερβαίνει το πρόγραμμα των φρεγατών καθώς αποσκοπεί να οικοδομήσει ισχυρές και μακροπρόθεσμες συνεργασίες για την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και τη συμβολή στην ανάπτυξη των ναυτικών πολεμικών δυνατοτήτων της ελληνικής βιομηχανίας.

Ανάμεσα στις συμβάσεις που υπογράφηκαν περιλαμβάνονται συμβάσεις για την πλατφόρμα των φρεγατών με τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας και τη MEVACO καθώς και για το σύστημα μάχης των φρεγατών με τις AKMON, MAREL (μέσω THEMYS, του κατασκευαστή πρωτότυπου εξοπλισμού της Naval Group) και SIMON TECHNOLOGIES (επίσης μέσω THEMYS).

Επιπλέον, η Naval Group υπέγραψε τέσσερις συμφωνίες - πλαίσιο με τις MILTECH, PRISMA, SCYTALIS και IDE INTRACOM ανοίγοντας τον δρόμο για μελλοντικές συμβάσεις και μακροπρόθεσμες συνεργασίες.

Σημειώνεται ότι έως τώρα η Naval Group έχει υπογράψει περίπου 20 συμβάσεις συνολικά με 15 ελληνικές εταιρείες από την έναρξη του προγράμματος FDI τον Μάρτιο του 2022.

Εκτός από τη Naval Group, το πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών FDI υποστηρίζει την επένδυση στην Ελλάδα γαλλικών ναυτικών εταιρειών για την ανάπτυξη συνεργασιών με την ελληνική βιομηχανία, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία και θέσεις εργασίας για τις επόμενες δεκαετίες. Ήδη, έχουν προχωρήσει οι συμβάσεις με τη MAREL και τη SIMON TECHNOLOGIES μέσω της THEMYS, υπεργολάβου της Naval Group, η οποία θα αναθέσει μέρος της παραγωγής της στην Ελλάδα.

Ορισμένες, δε, από τις συμβάσεις που υπογράφηκαν δεν σχετίζονται μόνο με το πρόγραμμα FDI. Για παράδειγμα, η σύμβαση με τη VIKING NORSAFE HELLAS που θα παράγει RHIB (Rigid-Hulled Inflatable Boats) τόσο για τις ελληνικές FDI αλλά και για άλλα προγράμματα εξαγωγών της Naval Group.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Naval Group: Συμφωνίες με ελληνικές εταιρείες για το πρόγραμμα φρεγατών FDI του Πολεμικού Ναυτικού

gazzetta
gazzetta reader insider insider