Πρόεδρος Credit Suisse: Φρικτή χρονιά το 2021, πρέπει να αλλάξουμε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόεδρος Credit Suisse: Φρικτή χρονιά το 2021, πρέπει να αλλάξουμε
Η τράπεζα προσπαθεί να ανακάμψει και από την απώλεια άνω των 5 δισ. δολ. από την κατάρρευση της επενδυτικής εταιρείας Archegos πέρυσι

Ο πρόεδρος της Credit Suisse δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στην ελβετική τράπεζα μετά από ένα «φρικτό» 2021, κατά το οποίο δισεκατομμύρια δολάρια «έκαναν φτερά».

«Πέρυσι είχαμε μια φρικτή χρονιά. Είχαμε τη μεγαλύτερη απώλεια στα 166 χρόνια της εταιρείας. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι πρέπει να αλλάξουμε και θα αλλάξουμε, ξεκάθαρα» υπογράμμισε ο Άλεξ Λίμαν, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο.

Η ελβετική τράπεζα «μετρά τις πληγές της» καθώς έχει δεχτεί απανωτά «χτυπήματα»: σκάνδαλο κατασκοπείας, κλείσιμο επενδυτικών κεφαλαίων, μεγάλες απώλειες και μια σειρά από αγωγές.

Η Credit Suisse θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες μιας πολυαναμενόμενης στρατηγικής της αναθεώρησης μαζί με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου στις 27 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε περικοπές έως και 5.000 θέσεων εργασίας, ενώ φέρεται να ετοιμάζεται για την πώληση περιουσιακών της στοιχείων στην Ελβετία, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times,

Όπως αναφέρουν οι FT, η διοίκηση της ελβετικής τράπεζας εξετάζει την πώληση του 8,6% του μεριδίου της στην SIX Group, που «τρέχει» το χρηματιστήριο της Ζυρίχης, προς την ισπανική Allfunds, ενώ εξετάζεται η πώληση και άλλων assets της CS προς ξένους επενδυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα 9+1 προβληματικά σημεία που εντοπίζει η Goldman Sachs για τα small caps - Σε τι εταιρείες να στοχεύσουν οι επενδυτές

Ένα «βουνό» με δισεκατομμύρια κινητά θα πέσει σε αχρησία το 2022 – Που είναι η ανακύκλωση;

Γιατί κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη – Τα μερίδια αγοράς

gazzetta
gazzetta reader insider insider