Deutsche Bank: Πρώην διευθύντρια καταγγέλλει πως απολύθηκε λόγω ηλικίας και φύλου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Πρώην διευθύντρια καταγγέλλει πως απολύθηκε λόγω ηλικίας και φύλου
Την αποκαλούσαν Λαγκάρντ επειδή είχε γαλλική προφορά και λευκά μαλλιά. Το bullying που έζησε μία εργαζόμενη στην Deutsche Bank.

Μια πρώην διευθύντρια της Deutsche Bank κατήγγειλε πως απολύθηκε από τη θέση της ξεκάθαρα λόγω της ηλικίας και του φύλου της, στις αρχές του καλοκαιριού του 2020.

Ο λόγος για την 57χρονη τότε Elisabeth Maugars, η οποία μήνυσε την τράπεζα σε ένα δικαστήριο στο Λονδίνο, λέγοντας ότι υπέστη διακρίσεις από τους ανωτέρους της που ήταν νεότεροι από αυτήν και την έκαναν να αισθάνεται «άβολα» με την ηλικία της.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Βloomberg, ένα ανώτερο στέλεχος της Deutsche Bank της είπε ότι η τράπεζα «είχε και συνεχίζει να έχει ένα σημαντικό πρόβλημα με τις μεγαλύτερες ηλιακά γυναίκες» με την ίδια να τονίζει πως: «ποτέ δεν ένιωσα ότι η ηλικία μου πως είχε κάποια σημασία, στην πραγματικότητα το αντίθετο».

Η 59χρονη σήμερα Γαλλίδα Maugars παράλληλα καταγγέλλει πως οι συνάδελφοι της την αποκαλούσαν Κριστίν Λαγκάρντ, από την προφορά και τα λευκά της μαλλιά, κάτι που η ίδια θεωρεί «προσβλητικό και αδικαιολόγητο» καθώς η πρόεδρος της ΕΚΤ «είναι επτά χρόνια μεγαλύτερή της».

«Η ένστασή μου αγνοήθηκε. Φαίνεται ότι οι συνάδελφοι το βρήκαν διασκεδαστικό» πρόσθεσε. Η Deutsche Bank είναι στα δικαστήρια με την Maugars μετά την αγωγή, λέγοντας ότι ερεύνησε τους ισχυρισμούς της πρώην εργαζόμενης και δεν ισχύουν. Το 2017 η γυναίκα δήλωσε πως ένα ανώτερο στέλεχος της τράπεζας, ο Ντάνιελ φον Χέιλ, την παρενοχλούσε και την εκφόβιζε.

«Είμαι ένας επιτυχημένος και ολοκληρωμένος τραπεζίτης με δυνατότητες, ενώ εσύ είσαι μια ανίκανη υφισταμένη χωρίς μέλλον», σύμφωνα με την κατάθεση μάρτυρα. «Ενώ κινδύνευα να απολυθώ, γνώριζα πολύ καλά ότι, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία μου, είχα καταδικαστεί σε "επαγγελματικό θάνατο" αν ήμουν απίστευτα τυχερή» συμπλήρωσε η καταγγέλλουσα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δίμηνο εξελίξεων στις μη συστημικές τράπεζες με αιχμή Παγκρήτια και Αττικής

Βιετνάμ: Υπό εξονυχιστικό έλεγχο η 5η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, εν μέσω ερευνών για σκάνδαλο

Ινδία: Αύξηση 20% στα κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας 

gazzetta
gazzetta reader insider insider