JP Morgan: Μικρή αύξηση στα έσοδα του γ' τρίμηνου - Υποχώρηση των κερδών της τράπεζας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Μικρή αύξηση στα έσοδα του γ' τρίμηνου - Υποχώρηση των κερδών της τράπεζας
Η διοίκηση της JP Morgan έθεσε στην άκρη 1,54 δισ. δολάρια για προβλέψεις πιθανών ζημιών.

Μικρή άνοδο κατέγραψαν τα έσοδα της JP Morgan για το γ΄ τρίμηνο του 2022, εν μέσω των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ από τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Τα έσοδα της JP Morgan διαμορφώθηκαν σε 33,49 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 10% σε ετήσιο επίπεδο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 32,1 δισ. δολάρια. Η άνοδος των εσόδων ήρθε εν μέσω της αύξησης των βασικών επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) για την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Τα καθαρά έσοδα απο τόκους ανήλθαν σε 17,6 δισ. δολάρια, αυξημένα 34% σε ετήσιο επίπεδο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 17 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν σε 9,744 δισ. δολάρια ή 3,12 δολάρια ανά μετοχή έναντι 11.69 δισ. δολαρίων ή 3,74 δολαρίων ανά μετοχή στο γ' τρίμηνο του 2021. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή στα 2,88 δολάρια.

Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική διαμορφώθηκαν στα 1,71 δισ. δολάρια έναντι 1,59 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Παράλληλα, η διοίκηση της JP Morgan έθεσε στην άκρη 1,54 δισ. δολάρια για προβλέψεις πιθανών ζημιών, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πως το εν λόγω ποσό θα ανέλθει σε 1,22 δισ. δολάρια.

Ο CEO της τράπεζας, Τζέιμι Ντίμον, ανέφερε πως «υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις» για την πορεία της τράπεζας, όπως «ο υψηλός πληθωρισμός που μπορεί να αυξήσει παγκοσμίως τα επιτόκια, ο αβέβαιος αντίκτυπος της νομισματικής σύσφιξης» από τις κεντρικές τράπεζες «και ο πόλεμος στην Ουκρανία, που αυξάνει τους γεωπολιτικούς κινδύνους».

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της JP Morgan ενισχύεται κοντά στο 1% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από τις προσδοκίες κέρδη και έσοδα της UnitedHealth στο γ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider