Ιωάννου (Eurobank): Η πανδημία ανέδειξε εμφατικά τη σημασία μιας σύγχρονης μορφής εταιρικής υπευθυνότητας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιωάννου (Eurobank): Η πανδημία ανέδειξε εμφατικά τη σημασία μιας σύγχρονης μορφής εταιρικής υπευθυνότητας
H Eurobank αποφάσισε να συμβάλλει έμπρακτα στην αναβάθμιση της ποιότητας νοσηλείας στο Νοσοκομείο που έχει δοκιμαστεί περισσότερο από κάθε άλλο τα τελευταία χρόνια.

Η Eurobank στέκεται σταθερά στο πλευρό της Πολιτείας και συμβάλλει με κάθε διαθέσιμο μέσο, στην ενίσχυση της κουλτούρας συνεργασίας του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα προς όφελος πάντα της κοινωνικής ευημερίας. Σαν Τράπεζα Eurobank υιοθετούμε αρχές και αξίες προς αυτή την κατεύθυνση και εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας λειτουργία υπεύθυνες πρακτικές για τους πελάτες μας, τους εργαζόμενούς μας και την κοινωνία, αναδεικνύοντας ανελλιπώς αυτή τη διάσταση.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, εκπροσωπώντας την Τράπεζα κατά τα εγκαίνια της Ειδικής Μονάδας Λοιμώξεων Αναπνευστικού της Α’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», την οποία έκανε δωρεά η Eurobank στο πλαίσιο του εταιρικού κοινωνικού της έργου.

Όπως είπε ο κ. Ιωάννου, με αίσθημα πραγματικής ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία και αναγνωρίζοντας απόλυτα τις επιτακτικές ανάγκες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η χώρα, κατά τη διάρκεια μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας πανδημικής κρίσης, αλλά έχοντας και πλήρη επίγνωση του κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζει καθημερινά ένα εμβληματικό Νοσοκομείο όπως το «Σωτηρία», η Eurobank αποφάσισε να συμβάλλει έμπρακτα στην αναβάθμιση της ποιότητας νοσηλείας στο Νοσοκομείο που έχει δοκιμαστεί περισσότερο από κάθε άλλο τα τελευταία χρόνια.

«Η Διοίκηση της Eurobank, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Φωκίωνα Καραβία, αλλά και το σύνολο του προσωπικού μας, αναγνωρίζουμε τη βαρύνουσα σημασία που εμπεριέχει η όλη προσπάθεια και κυρίως την ηρωική διάσταση της μάχης που δίνει καθημερινά το προσωπικό του «Σωτηρία», δικαιώνοντας απόλυτα το όνομά του, και χαρίζοντας σωτηρία σε χιλιάδες συνανθρώπους μας με την προσπάθειά τους», τόνισε ο κ. Ιωάννου.

Η δωρεά της Eurobank αφορά στην ανακαίνιση της Ειδικής Μονάδας Λοιμώξεων Αναπνευστικού της Α’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής και περιλαμβάνει τόσο την ολική αποκατάσταση των εξωτερικών όψεων και μονώσεων του κτιρίου, όσο και την αναβάθμιση των 10 υφιστάμενων μονόκλινων θαλάμων με προθάλαμο, των χώρων αναμονής, του προσωπικού και των λοιπών βοηθητικών χώρων.

«Η ανακαινισμένη κλινική έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και ειλικρινά ευχόμαστε να διευκολύνει στο έργο που επιτελούν όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, οι ιατροί, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και να αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα νοσηλείας και τις υπηρεσίες που λαμβάνει κάθε ασθενής.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αναγνωρίζουμε τη μεγάλη πίεση που υπέστη κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις μεγάλες ανάγκες που καλούνται οι λειτουργοί του να υπηρετήσουν. Γι’ αυτό και πιστεύουμε ακράδαντα, ότι κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του εξοπλισμού των νοσοκομείων μας αποκτά μοναδική σημασία. Αναγνωρίζουμε επίσης ότι οι δυνατότητες της Πολιτείας δεν είναι απεριόριστες, όμως οι ανάγκες υφίστανται και τις περισσότερες φορές είναι επείγουσες γι’ αυτό θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας να στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στις ανάγκες της κοινωνίας μας», είπε ο κ. Ιωάννου.

Ο Αναπληρωτής CEO πρόσθεσε ότι η Eurobank ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Πολιτείας στη δύσκολη δοκιμασία για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας, έχοντας συμβάλλει, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, και στη συλλογική προσπάθεια του συνόλου του τραπεζικού συστήματος για τη θωράκιση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας τον Μάρτιο του 2020, με τη δωρεά νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού.

«Η πρωτόγνωρη πανδημική κρίση που όλοι βιώσαμε τα τελευταία χρόνια, ανέδειξε με εμφατικό τρόπο την σημασία που έχει η ανάπτυξη μιας σύγχρονης μορφής εταιρικής υπευθυνότητας. Μίας σύγχρονης εταιρικής πρακτικής, όπου εντάσσονται φυσικά οι παραδοσιακές δωρεές και χορηγίες επιχειρήσεων και ιδιωτών, αλλά βρίσκουν απήχηση και υλοποιούνται ουσιαστικά από έναν κρατικό μηχανισμό που ανταποκρίνεται με γρήγορα αντανακλαστικά και αποτελεσματική διαχείριση. Αυτή η σύμπλευση ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων προγραμμάτων κοινωνικής προσφοράς, με υψηλή προστιθέμενη αξία για την κοινωνία και τους πολίτες και πρέπει να φροντίσουμε όλοι μας να συνεχιστεί», τόνισε ο κ. Ιωάννου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζανιάς (Eurobank): Οι τράπεζες είναι πλέον ισχυρές να στηρίξουν την οικονομία – Η κερδοφορία τους γεννά κεφάλαια 

gazzetta
gazzetta reader insider insider