Barclays: Πληρώνει πρόστιμο 361 εκατ. δολ. για «προσφορά και πώληση μη δηλωμένων χρεογράφων»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Barclays: Πληρώνει πρόστιμο 361 εκατ. δολ. για «προσφορά και πώληση μη δηλωμένων χρεογράφων»
Η Barclays ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι τα κέρδη της για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου μειώθηκαν κατά 2,11 δισεκατομμύρια δολάρια σχετικά με παρατυπίες που σχετίζονται με την τήρηση των κανονισμών, συμπεριλαμβανομένης και της επαναγοράς κινητών αξιών δισ. δολ. που πωλήθηκαν κατά λάθος από την τράπεζα και επισκίασαν την σταθερή οικονομική της απόδοση.

Στην καταβολή προστίμου 361 εκατ. δολ. για τη μη δηλωμένη προσφορά και πώληση «απροσδιόριστου αριθμού» χρεογράφων, κατά παράβαση της αμερικανικής νομοθεσίας, συμφώνησαν η Barclays και μία θυγατρική της στο πλαίσιο διακανονισμού με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ (SEC).

Η Barclays χωρίς να παραδέχεται, αλλά ούτε και να διαψεύδει, φέρεται να πρόσφερε και πώλησε χρεόγραφα οικονομικής αξίας περίπου 17,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων (18,2 δισεκατομμυρίων ευρώ) μέσω μεταβιβάσεων οι οποίες δεν είχαν δηλωθεί, με μία θυγατρική της.

Παράλληλα, απέτυχε να πραγματοποιήσει οποιουσδήποτε εσωτερικούς ελέγχους και να ιχνηλατήσει τις μεταβιβάσεις σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με τη SEC.«Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες της Barclays να εντοπίσει, να δημοσιοποιήσει και να επανορθώσει τη διαχείριση των παραπάνω συναλλαγών, ο έλεγχος της ανεπάρκειας, αλλά και το εύρος των συναλλαγών, ήταν απλά συγκλονιστικά» επεσήμανε ο Γκέρμπιρ Γκρεβάλ, διευθυντής της αρμόδιας διεύθυνσης της SEC για την επιβολή του νόμου.

Η Barclays και η θυγατρική της Barclays Bank PLC (BBPLC) συμφώνησαν στην καταβολή αστικού προστίμου 200 εκατομμυρίων δολαρίων (203,63 εκατομμύρια ευρώ), ενώ η BBPLC συμφώνησε να καταβάλει επιπρόσθετα επιτόκιο αποζημίωσης για ποσό μεγαλύτερο των 161 εκατομμυρίων δολαρίων (163,92 εκατομμυρίων ευρώ) το οποίο ικανοποιήθηκε μέσω μιας προσφοράς επιστροφής χρημάτων που έκανε η τράπεζα προς τους επενδυτές με ποσά που δεν έχουν καταγραφεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγκρήτια: Συνεδριάζει η Επ. Κεφαλαιαγοράς για το Ενημερωτικό – Μικρή παράταση για την υποβολή του capital plan έδωσε η ΤτΕ

Attica Bank: «Βρείτε τα μέχρι την Κυριακή» διαμηνύει η ΤτΕ σε ΤΧΣ και Ellington - Γάμο με συστημική τράπεζα προβλέπει το plan B

Τερζής (Alpha Bank): «Ευθύνη των μεγάλων επιχειρήσεων να ηγηθούν της προσπάθειας για ένα μέλλον αειφορίας»

gazzetta
gazzetta reader insider insider