Εβροφάρμα: Αυξημένα κατά 12% τα έσοδα στο α' εξάμηνο

Newsroom
Μοιράσου το
Εβροφάρμα: Αυξημένα κατά 12% τα έσοδα στο α' εξάμηνο
Αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων κατά 12% και των εταιρικών πωλήσεων κατά 10% κατέγραψε η Εβροφάρμα στο α' εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη η εισηγμένη.

Αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων κατά 12% και των εταιρικών πωλήσεων κατά 10% κατέγραψε η Εβροφάρμα στο α' εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη η εισηγμένη.

Αναλυτικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις στο α' εξάμηνο ανήλθαν σε 19,695 εκατ. ευρώ έναντι 17,585 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2021, ενώ οι εταιρικές πωλήσεις ανήλθαν σε 16,195 εκατ. ευρώ έναντι 14,741 εκατ. ευρώ για το α' εξάμηνο του 2021.

Το μεικτό ενοποιημένο περιθώριο ανήλθε σε 3.054 χιλ. ευρώ έναντι 3.383 χιλ. ευρώ, μειωμένο κατά 10% και το εταιρικό σε 2.478 χιλ. ευρώ έναντι 2.808 χιλ. ευρώ, μειωμένο κατά 12%.

Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 1.062 χιλ. (προσαρμοσμένο εκτός προβλέψεων ανέρχεται σε € 1.137 χιλ.) και € 436 χιλ. για τον Όμιλο και την Εταιρεία αντίστοιχα, έναντι € 1.616 χιλ. και € 919 χιλ. της προηγούμενης χρήσης.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν στο ποσό των € 63 χιλ. κέρδη παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρήση όπου το αντίστοιχο ποσό ήταν € 652 χιλ. κέρδη. Αντίστοιχα, τα αποτελέσματα προ φόρων της Εταιρείας ανήλθαν σε € (391) χιλ. ζημίες μειωμένα σε σχέση με τη συγκριτική περίοδο όπου το αντίστοιχο ποσό ήταν € 145 χιλ. κέρδη. Το ενοποιημένο αποτέλεσμα μετά φόρων ανήλθε σε ζημίες € (22) χιλ. έναντι κέρδους € 660 χιλ. της προηγούμενης χρήσης και το εταιρικό σε ζημίες € (390) χιλ. έναντι κέρδους € 188 χιλ., αντίστοιχα.

Ολοκληρώθηκε επίσης το επενδυτικό σχέδιο του στραγγιστού γιαουρτιού ύψους 4,2 εκ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι αναμένεται επιχορήγηση σε ποσοστό 50% από αντίστοιχο πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ, όπου και είναι ενταγμένο.

Το πληθωριστικό περιβάλλον που επιδεινώνεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, επηρεάζει σημαντικά τα κόστη των εισροών μας, όπως το νωπό γάλα, την ενέργεια, το μεταφορικό κόστος, καθώς επίσης το χρηματοοικονομικό κόστος. Ωστόσο, δεδομένης της προσπάθειας μείωσης του κόστους αλλά και των περαιτέρω αυξήσεων στις τιμές των τελικών προϊόντων, η διοίκηση διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία για σταδιακή βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το υπόλοιπο της χρήσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέος διαγωνισμός για το mega logistics center «Θριάσιο ΙΙ» - Εν αναμονή για τη Βουλή το «Θριάσιο Ι»

Noval Property: Ποιες είναι οι προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο της ΑΕΕΑΠ – Τι «βλέπει» για το real estate

Αυξάνει το αποτύπωμά της στον τομέα των Data Center η Lancom - Τα επόμενα σχέδια