Αυξάνει το αποτύπωμά της στον τομέα των Data Center η Lancom - Τα επόμενα σχέδια

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνει το αποτύπωμά της στον τομέα των Data Center η Lancom - Τα επόμενα σχέδια
Έτοιμο το 2024 το νέο Data Center στην Κρήτη. Οι διεθνείς συνεργασίες για το Balkan Gate και ο ορίζοντας ολοκλήρωσης της στρατηγικής επένδυσης στην Κρήτη.

Την περαιτέρω επέκταση της στον τομέα των Data Center, με την ολοκλήρωση το 2024 του νέου Κέντρου Δεδομένων στο νησί της Κρήτης, αλλά και το όραμα της να παίξει καθοριστικό ρόλο στην μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο δεδομένων της ευρύτερης περιοχής, ανακοίνωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου η Lancom, η ταχέως αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία που εξειδικεύεται στην παροχή προηγμένων υπηρεσιών cloud και τηλεπικοινωνιών σε επιχειρήσεις.

Η εταιρεία που ξεκίνησε την δραστηριότητα της το 2009 από τη Θεσσαλονίκη, με στόχο με εξυπηρετήσει με το πρώτο της Data Center τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου κλάδου επιχειρήσεων, έχει πλέον στο χαρτοφυλάκιο της τρία ιδιόκτητα κέντρα δεδομένων, δύο στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Αττική. Μέσω του εκτεταμένου και διασυνδεδεμένου δικτύου οπτικών ινών που διαθέτει (60 χλμ. στην Θεσσαλονίκη και 330 χλμ. στην Αθήνα), αλλά και των τριών Data Center της, προσφέρει μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών Enterprise Class Cloud & Data Center (Cloud VPS, Cloud Backup, Disaster Recovery, Internet Leased Lines, VPN, International Connectivity, Security Services, Colocation, Cloud PBX,) σε περισσότερες από 1.250 ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Έτοιμο το 2024 το νέο Data Center στην Κρήτη

Την ίδια στιγμή οι εργασίες έχουν ξεκινήσει για τη ανέγερση ενός ακόμα Κέντρου Δεδομένων, στο νησί της Κρήτης το οποίο θα ολοκληρώσει την τηλεπικοινωνιακή διαδρομή κατά μήκος της χώρας, προσφέροντας εγγυημένη, ασφαλή και ταχύτατη μεταφορά δεδομένων από τα Βαλκάνια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Το τέταρτο κέντρο δεδομένων της Lancom, Balkan Gate Crete, θα αποτελέσει το πρώτο Tier III carrier neutral Data Center της περιοχής, κι όπως διευκρίνισαν τα στελέχη της αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024. Στόχος της στρατηγικής αυτής επένδυσης είναι να αποτελέσει έναν αποκλειστικά ουδέτερο κόμβο, πάνω στον οποίο θα συνδέονται όλα τα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών που θα ποντιστούν στη Μεσόγειο και το Αιγαίο και θα προσαιγιαλώνονται στα υφιστάμενα και μελλοντικά Cable Landing Stations (CLS) του νησιού.

Συνεργασία με 30 εταιρείες για το Balkan Gate Thessaloniki

Να θυμίσουμε ότι το τρίτο Data Center της εταιρείας, Balkan Gate Thessaloniki βρίσκεται στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε κι επισήμως την λειτουργία του φέτος. Ως το μεγαλύτερο ουδέτερο κέντρο δεδομένων της Βόρειας Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα, πιο προηγμένα και ενεργειακά αποδοτικά Data Centers στη Νοτιοανατολική Ευρώπη - η αρχική του έκτασή του φτάνει τα 2.500 τ.μ., με αρθρωτό σχεδιασμό, και μπορεί να υποστηρίξει έως και 400 Rack πριν την οριστική επέκτασή του στα 10.000 τ.μ. - μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πελατών που επιδιώκουν να επεκτείνουν την παρουσία τους στην καρδιά των Βαλκανίων.

Στόχος άλλωστε της ουδέτερης αυτής υποδομής αποθήκευσης δεδομένων, όπως επεσήμανε ο διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, Γιώργος Νώλης, είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να συνδεθεί με όλους τους εγχώριους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους καθώς και με μεγάλες διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο και παρά την πρόσφατη έναρξη της λειτουργίας του, η εταιρεία έχει συνάψει ήδη συνεργασίες με 30 και πλέον εταιρείες από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και ηχηρά ονόματα όπως η ΕΧΑ, η βουλγαρική Vestitel, η Grid Telekom και η Islalink η οποία αναπτύσσει το υποβρύχιο καλώδιο οπτικών ινών που θα συνδέει την Ιταλία με την Πρέβεζα.

«Η επίσημη έναρξη του Balkan Gate στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στις αρχές του 2022, συνοδεύτηκε από μνημόνια συνεργασίας με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους διεθνούς εμβέλειας, επικυρώνοντας το όραμά μας να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη κόμβο δεδομένων της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Το νέο επενδυτικό μας πλάνο, το οποίο περιλαμβάνει την δημιουργία του τέταρτου κέντρου δεδομένων μας και πρώτου TIER III carrier neutral Data Center στην περιοχή της Κρήτης, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας τηλεπικοινωνιακής όδευσης στον Άξονα Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Κρήτη, καθώς και μιας εντελώς νέας, βέλτιστης διέλευσης από τη Μέση Ανατολή, την Βορειοανατολική Αφρική και την Ασία προς την κεντρική και Βορειοανατολική Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό επαναπροσδιορίζουμε τη θέση της Ελλάδας στον τηλεπικοινωνιακό χάρτη και δημιουργούμε πρόσφορο έδαφος για την όδευση νέων υποθαλάσσιων οπτικών ινών μέσω της χώρας μας», ανέφερε ο Γιώργος Νώλης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου

Για την συνέχεια η Lancom, φιλοδοξεί να διατηρήσει τους σταθερά ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης που καταγράφει όλα τα χρόνια της δραστηριοποίησής της αλλά και να συμβάλλει στην προσπάθεια της χώρας να παίξει κομβικό ρόλο στην αποθήκευση και διακίνηση δεδομένων στην ευρύτερη περιοχή. «Το όραμά μας δεν τελειώνει με την Κρήτη έχει και συνέχεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νώλης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων υποδομών αλλά και απορρόφησης άλλων εταιρειών με παρόμοια δραστηριότητα μέσω εξαγορών.

Να σημειωθεί ότι όπως επεσήμαναν τα στελέχη της Lancom η εταιρεία έχει επενδύσει μέχρι στιγμής περί τα 20 εκατ. ευρώ για την δημιουργία των προαναφερθέντων υποδομών με το πολλαπλασιαστικό όφελος των νέων επενδύσεων να εκτινάσσετε σε δεκάδες εκατ. ευρώ. Σήμερα το προσωπικό της αριθμεί περί τα 70 άτομα και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω μετά και την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: 30 χρόνια ενεργής παρουσίας στην Ελλάδα - Το 2023 ξεκινά η ανέγερση του Data Center Region

Συμφωνία Grid Telecom και Cinturion για υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα

Οι νέες μεγάλες business της Google στην Ελλάδα - Οι μάχες για τα λιμάνια - Attica bank: Τα ίδια…

gazzetta
gazzetta reader insider insider