CEO Google σε εργαζόμενους: Να παραμείνει ευχάριστο το κλίμα παρά τις περικοπές δαπανών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CEO Google σε εργαζόμενους: Να παραμείνει ευχάριστο το κλίμα παρά τις περικοπές δαπανών
Έντονες αντιδράσεις μεταξύ των εργαζομένων της Google από τις τοποθετήσεις του CEO, Σούνταρ Πιτσάι.

Η Google δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από την ευρύτερη κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία ειδικά εν μέσω ενεργειακής κρίσης, με τον διευθύνων σύμβουλό της, Σούνταρ Πιτσάι να προσπαθεί να αμβλύνει τις ανησυχίες των εργαζόμενών του σε συνάντηση που είχε μαζί τους.

Ωστόσο, κάποιες στιγμές φαινόταν ενοχλημένος και υιοθετούσε αμυντική στάση όταν άκουγε τα παράπονα των υπαλλήλων ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε πως «θυμάμαι όταν η Google ήταν μικρή και ακατάστατη» για να προσθέσει πως «δεν πρέπει πάντα να ταυτίζουμε τη διασκέδαση με τα χρήματα» εν μέσω των εταιρικών περικοπών για τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Σχετικά με τις περικοπές κόστους, ο Πιτσάι τόνισε ότι το κλίμα στην εταιρεία μπορεί να είναι ακόμα ευχάριστο, ακόμα κι αν αφαιρεθούν κάποια προνόμια, προσθέτοντας ότι το καλό εργασιακό περιβάλλον δεν θα πρέπει να συνδέεται απαραίτητα με τις χρηματικές απολαβές.

«Κοιτάξτε, ελπίζω όλοι να διαβάζετε τις ειδήσεις εξωτερικά. Το γεγονός ότι ξέρετε, είμαστε λίγο πιο υπεύθυνοι σε μια από τις πιο δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες που έχουν δρομολογηθεί την τελευταία δεκαετία, νομίζω ότι είναι σημαντικό ως εταιρεία να ενωθούμε για να περάσουμε στιγμές όπως αυτή. Δεν μπορούμε να επιλέγουμε τις μακροοικονομικές συνθήκες. Είναι σημαντικό για την εταιρεία να είναι έξυπνη, να είναι φειδωλή και να είναι πιο αποτελεσματική. Θυμάμαι όταν η Google ήταν μικρή και ακατάστατη. Η διασκέδαση δεν ήταν πάντα - δεν πρέπει πάντα να ταυτίζουμε τη διασκέδαση με τα χρήματα. Νομίζω ότι μπορείς να μπεις σε μια startup και οι άνθρωποι μπορεί να διασκεδάζουν και αυτό δεν πρέπει πάντα να ισοδυναμεί με χρήματα» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Η Κρίστιν Ράινκε, επικεφαλής των οικονομικών της Google, δήλωσε στη συνάντηση ότι οι ομάδες πωλήσεων θα έχουν περισσότερα περιθώρια για να ταξιδέψουν, όταν οι δουλειές τους απαιτούν συνάντηση με πελάτες, όμως τα έξοδα θα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν.

«Γνωρίζουμε ότι έχει μεγάλη αξία να είσαι δίπλα στην ομάδα σου, αλλά απλώς ζητάμε να είσαι προσεκτικός και να περιορίσεις τα ταξίδια και τα έξοδά σου όπου μπορείς» τόνισε ενώ για παράδειγμα ζήτησε από τους εργαζόμενους να μετριάσουν τις προσδοκίες τους για γιορτές.

«Όπου έχετε συνόδους κορυφής και μεγάλες συναντήσεις, προσπαθήστε να τις κάνετε στο γραφείο. Σίγουρα θέλουμε οι άνθρωποι να διασκεδάζουν. Γνωρίζουμε ότι πλησιάζουν γιορτινά πάρτι, υπάρχουν εορτασμοί για το τέλος της χρονιάς, θέλουμε ακόμα οι άνθρωποι να το κάνουν αυτό. Αλλά τους ζητάμε απλώς να τα κρατήσουν μικρά, να τα κρατήσουν άτυπα - προσπαθήστε να μην το παρακάνετε» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

FedEx: Περικοπές δαπανών ύψους 2,7 δισ. δολ. και αυξήσεις στις χρεώσεις για μεταφορικά

Σχέδια για lockdowns υπό τον φόβο των black out επεξεργάζονται οι τράπεζες

Τέλος στην πληρωμή τόκων για τα αποθεματικά κεφάλαια στις τράπεζες εξετάζει η ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider