Toyota: Σταματά οριστικά η παραγωγή οχημάτων στη Ρωσία - Προς πώληση το εργοστάσιο στην Αγ. Πετρούπολη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toyota: Σταματά οριστικά η παραγωγή οχημάτων στη Ρωσία - Προς πώληση το εργοστάσιο στην Αγ. Πετρούπολη
O ιαπωνικός κολοσσός Toyota Motor Corp αποφάσισε να μην επανεκκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στη μονάδα που διαθέτει στη Ρωσία καθώς δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει την προμήθεια εξαρτημάτων, ανέφερε την Παρασκευή η εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, σύμφωνα με το Reuters.

Την απόφαση να μην επανεκκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στη μονάδα που διαθέτει στη Ρωσία ανακοίνωσε η ιαπωνική Toyota Motor, καθώς ο κολοσσός του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτιμά πως δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει την προμήθεια εξαρτημάτων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται την εφημερίδα Kommersant, η Toyota ανέφερε πως δεν βλέπει προοπτική να ξαναρχίσει την παραγωγή αυτοκινήτων, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην πώληση της μονάδας παραγωγής που διατηρεί στη Αγία Πετρούπολη.

Σημειώνεται πως η παραγωγή οχημάτων στην εν λόγω μονάδα αναστάλθηκε τον Μάρτιο λόγω διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα. Το εργοστάσιο έχει παραγωγική ικανότητα 100.000 μονάδων ετησίως και παρήγαγε τα μοντέλα Camry και RAV4.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, η Toyota δεν έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει εντελώς τη ρωσική αγορά, ενώ αρνήθηκε δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει την είδηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Boeing: Πρόστιμο 200 εκατ. δολάρια για εξαπάτηση σχετικά με την ασφάλεια των 737 MAX

Credit Suisse: Σε νέο ιστορικό χαμηλό η μετοχή, έπειτα από δημοσίευμα για ΑΜΚ και έξοδο από ΗΠΑ

Volkswagen: Εξετάζει μετεγκατάσταση της παραγωγής εκτός Γερμανίας λόγω ενεργειακής κρίσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider