Volkswagen: Στόχος τα 9,4 δισ. ευρώ από την IPO της Porsche

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volkswagen: Στόχος τα 9,4 δισ. ευρώ από την IPO της Porsche
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη IPO της Γηραιάς Ηπείρου που έχει λάβει χώρα την τελευταία δεκαετία.

To ποσό των 9,4 δισ. ευρώ θέλει να συγκεντρώσει από τη δημόσια εγγραφή της Porsche στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο όμιλος Volkswagen, που αποτελεί τη μητρική της γερμανικής εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη IPO της Γηραιάς Ηπείρου που έχει λάβει χώρα την τελευταία δεκαετία, τη δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της Γερμανίας και την τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία της Ευρώπης, σύμφωνα με ξένα μέσα. Η δημόσια εγγραφή της Porsche έχει προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου.

H Volkswagen ανακοίνωσε ήδη από χθες πως στοχεύει σε αποτίμηση της θυγατρικής της στα 70 δισ. ευρώ με 75 δισ. ευρώ, επίπεδο που είναι χαμηλότερο από τον αρχικό στόχο για 85 δισ. ευρώ, με τη δημόσια εγγραφή να πραγματοποιείται εν μέσω δύσκολων διεθνών συγκυριών. Ο γερμανικός όμιλος αναμένεται να θέσει την τιμή για τις μετοχές της Porsche στο εύρος των 76,50 ευρώ με 82,50 ευρώ ανά μετοχή.

Στο πλαίσιο της εγγραφής, 911 εκατ. μετοχές της Porsche θα διατεθούν στην αγορά και συγκεκριμένα 455,5 εκατ. προνομιούχες μετοχές και 455,5 εκατ. κοινές μετοχές. Σημαντικοί επενδυτές όπως είναι τα funds του Κατάρ, του Άμπου Ντάμπι και της Νορβηγίας, καθώς και η εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων T. Rowe Price έχουν δεσμευτεί να εγγραφούν για την απόκτηση προνομιούχων μετοχών αξίας έως και 3,68 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Bank: Έκτακτη σύσκεψη στο ΤΧΣ - Στην τελική ευθεία οι διεργασίες με τους μετόχους για την ΑΜΚ

Πως προχωρά ο ΣΔΙΤ διαγωνισμός 200 εκατ. ευρώ για τη μονάδα απορριμμάτων στη Βόρεια Ελλάδα

Οι κλίμακες επιδότησης στο ρεύμα – Προς οριζόντια ενίσχυση στο αέριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider