Στην αγορά των ψηφιακών πληρωμών μπαίνει η Cosmote - Έρχεται η νέα χρεωστική κάρτα Payzy

Νίκη Παπάζογλου
Μοιράσου το
Στην αγορά των ψηφιακών πληρωμών μπαίνει η Cosmote - Έρχεται η νέα χρεωστική κάρτα Payzy
Έτοιμο το ψηφιακό πορτοφόλι PayZy - Σύντομα διαθέσιμη και η χρεωστική κάρτα - Πώς λειτουργεί και τι δυνατότητες προσφέρει στους χρήστες.

Με βήμα ταχύ προχωρά ο ΟΤΕ στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, προετοιμάζοντας αυτή την περίοδο το έδαφος για να λανσάρει σύντομα στο ευρύ κοινό την δική του λύση ψηφιακών πληρωμών. Ο λόγος για την υπηρεσία Payzy, μια εφαρμογή στη λογική του ηλεκτρονικού πορτοφολιού, η οποία θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να εκδώσουν την δική τους εικονική ή φυσική χρεωστική κάρτα.

Να θυμίσουμε ότι το εν λόγω πρότζεκτ για την δημιουργία χρεωστικής κάρτας είναι στα σκαριά ήδη από τον Μάρτιο, όπως είχε γράψει αποκλειστικά το insider.gr και υλοποιείται μέσω της θυγατρικής του τηλεπικοινωνιακού Ομίλου, Cosmote Payments. Αυτή την περίοδο μάλιστα, βρίσκεται σε φάση πιλοτικής δοκιμής και προσεχώς αναμένεται να λανσαριστεί επισήμως στο ευρύ κοινό.

Το app και η νέα χρεωστική κάρτα Payzy

Η νέα χρεωστική κάρτα θα φέρει την ονομασία Payzy και θα συνοδεύεται από σχετική εφαρμογή στο κινητό μέσω της οποίας οι χρήστες θα μπορούν να ανοίγουν ηλεκτρονικό λογαριασμό με την μορφή IBAN και μέσω αυτού να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές και φυσικές συναλλαγές.

Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη για iOS και Android, ωστόσο μέχρι στιγμής βρίσκεται σε φάση πιλοτικής δοκιμής με την βοήθεια των εργαζομένων του Ομίλου.

Στην αγορά των ψηφιακών πληρωμών μπαίνει η Cosmote - Έρχεται η νέα χρεωστική κάρτα Payzy

Το concept είναι απλό και προσομοιάζει σε αντίστοιχες λύσεις που προσφέρουν fintech εταιρείες του εξωτερικού. Ειδικότερα, μέσω της εγγραφής στην εφαρμογή o χρήστης αποκτά το δικό του ψηφιακό του πορτοφόλι. Στη συνέχεια το συνδέει με κάποια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα που διαθέτει, ώστε να φορτίζει την PayZy κάρτα του και να πραγματοποιεί πληρωμές με ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία εγγραφής είναι απλή, διαρκεί το πολύ 10 λεπτά και ολοκληρώνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με την βοήθεια ενός video call. Για το άνοιγμα του ψηφιακού του πορτοφολιού μάλιστα, ο χρήστης δεν χρειάζεται καν να καταχωρήσει τα προσωπικά του στοιχεία χειροκίνητα, αφού αυτά συμπληρώνονται αυτόματα με την βοήθεια της υπηρεσίας Συστηθείτε" (KYC- Know Your Customer) του gov.gr, αφού βάλει τα διαπιστευτήρια του Τaxisnet.

Με το άνοιγμα του πορτοφολιού, o χρήστης έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει μια virtual (εικονική) Payzy χρεωστική κάρτα, η οποία εκδίδεται σε χρόνο μηδέν σε συνεργασία με την Visa και καταχωρείται σε Apple Pay και Google Pay. Με αυτή μπορεί να πραγματοποιεί online ή ανέπαφες συναλλαγές με το κινητό του σε ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα. Εν ευθέτω βέβαια, θα μπορεί να παραγγείλει και την φυσική χρεωστική του κάρτα ώστε να πραγματοποιεί με αυτή πληρωμές σε POS, αγορές και αναλήψεις μετρητών από ATM.

Πέρα από τις δύο επιλογές έκδοσης καρτών, μέσω της λειτουργίας Split it που υπάρχει διαθέσιμη στην εφαρμογή, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να μοιραστεί κάποιο έξοδο με άλλον χρήστη ενώ σύντομα θα μπορεί να βάλει στόχους και να ξεκινήσει την αποταμίευση χρημάτων με την βοήθεια της λειτουργίας Piggys. Παράλληλα μπορεί να κάνει μεταφορά χρημάτων χωρίς προμήθεια, με την βοήθεια του chat.

Επιπλέον, εντός της εφαρμογής υπάρχει και σύστημα επιβράβευσης με πόντους, ονόματι coins, οι οποίοι μετατρέπονται σε χρήματα, στην λογική των προγραμμάτων επιβράβευσης των γνωστών συστημικών τραπεζών. Συγκεκριμένα για κάθε ένα ευρώ αγορών με την κάρτα Payzy ο χρήστης παίρνει ένα coin και μόλις συμπληρώσει 100 coins προσθέτει ένα ευρώ στο πορτοφόλι του. Δηλαδή με αγορές 100 ευρώ, κερδίζει ένα ευρώ. Βέβαια ο χρήστης μπορεί να αυξήσει τα coins του και χρησιμοποιώντας τις λοιπές λειτουργίες της εφαρμογής, είτε δηλαδή προσκαλώντας φίλους, είτε χρησιμοποιώντας την λειτουργία split it, είτε αυξάνοντας το πιστωτικό του όριο, είτε «chatαροντας» - μια ακόμα δυνατότητα που υπάρχει εντός του app του Payzy.

Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Cosmote Payments

Να θυμίσουμε ότι η σχετική θυγατρική του ΟΤΕ «Cosmote Payments» ιδρύθηκε το 2018 και έλαβε τον Ιούλιο του 2020 αδειοδότηση ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος (ΙΗΧ) από την Τράπεζα της Ελλάδος, αφότου προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4 εκατ. ευρώ. Έκτοτε η εταιρεία, και συγκεκριμένα στις 08/09/2022, προχώρησε σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 14,5 εκατ. ευρώ και πλέον το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται στο ποσό των 18.925.000 ευρώ, διαιρούμενο σε εκατόν ογδόντα εννιά χιλιάδες διακόσιες πενήντα (189.250) κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας εκατό Ευρώ (100,00€) εκάστης.

Με την άδεια αυτή μπορεί να παρέχει δραστηριότητες έκδοσης, διανομής και εξαργύρωσης ηλεκτρονικού χρήματος (ν. 4021/2011) καθώς και υπηρεσίες πληρωμών. Στόχος του εγχειρήματος, είναι να προσφέρει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες κατά τα πρότυπα αντίστοιχων Ιδρυμάτων Ηλεκτρονικών Πληρωμών που λειτουργούν στην χώρα μας και στο εξωτερικό, εκμεταλλευόμενη τόσο την ευρεία πελατειακή της βάση όσο και το δίκτυο καταστημάτων Cosmote και Γερμανός που διαθέτει.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα, παράλληλα με την εφαρμογή PayZy η Cosmote Payments έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την εγκατάσταση POS συνδεδεμένων με την Cosmote Payments, στο δίκτυο των φυσικών καταστημάτων της, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τρέχον έτος. Με τον τρόπο αυτό, η διεκπεραίωση των συναλλαγών γίνεται με την διαμεσολάβηση της Cosmote Payments ενώ τα φυσικά καταστήματα πιστοποιούνται ως αντιπρόσωποι της Cosmote Payments, αποτελώντας στην ουσία, σημεία φυσικής εξυπηρέτησης των πελατών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι κλίμακες επιδότησης στο ρεύμα – Προς οριζόντια ενίσχυση στο αέριο

Κίνητρα για προσλήψεις και το 2023 - Τι αλλάζει στις εισφορές επιχειρήσεων και εργαζόμενων

Τσαμάζ (ΟΤΕ): Συνεχίζουμε τη στρατηγική μας - Είμαστε έτοιμοι για τις όποιες προκλήσεις

Όλες οι ειδήσεις

19:36

Reuters: Οι παγκόσμιοι επενδυτές «γλύφουν τις πληγές τους» και προετοιμάζονται για περισσότερο χάος

19:12

Όλυμπος: Νεκρός ο 40χρονος ορειβάτης που έπεσε από τη θέση «Λούκι»

18:55

ΗΠΑ: Η πλειονότητα των Δημοκρατικών δεν θέλει τον Μπάιντεν υποψήφιο στις εκλογές του 2024

18:38

DW: Πρώτο κόμμα η αποχή στην Ιταλία;

18:22

Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ δεσμεύεται ότι θα καταργήσει τις φοροελαφρύνσεις στους πλούσιους που ανακοίνωσε η Λιζ Τρας

18:04

Τρας: Καλεί τον κόσμο να "μην ακούει" τις απειλές της Ρωσίας και να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία

18:00

Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης

17:39

Ρωσία: Οι αρχές υπόσχονται να διορθώσουν τα "λάθη" αφού επιστράτευσαν ηλικιωμένους, ασθενείς και... μαίες

17:24

ΗΑΕ: Τα Εμιράτα θα εφοδιάσουν τη Γερμανία με LNG και ντίζελ

17:00

Focus σε μόλις 10 επαγγέλματα κάνουν οι 15χρονοι μαθητές - Η λίστα με τις προτιμήσεις τους

16:48

Γεωργιάδης: Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα

16:41

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Μαραθώνα

16:37

Meteo: Πιθανότητα ασθενών βροχών αύριο στα βορειοδυτικά τη Δευτέρα

16:30

Πολωνία: Ακυρώθηκαν οι συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

16:20

Ιράν: Το ΥΠΕΞ κάλεσε για "εξηγήσεις" τους πρεσβευτές της Βρετανίας και της Νορβηγίας

16:11

Ουκρανία: Νέες επιθέσεις στην Οδησσό με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής

16:03

Όλυμπος: Σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης δύο τραυματιών

15:58

Μπερλουσκόνι: Θα είμαι ο σκηνοθέτης της επόμενης κυβέρνησης

15:44

Ρωσία: Η Μόσχα υποστηρίζει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ζαπορίζια

15:31

Τι καταβάλλεται από τον e-ΕΦΚΑ, τη ΔΥΠΑ και τον ΟΠΕΚΑ, έως τις 30 Σεπτεμβρίου

15:19

Ενεργειακή και γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας - Τι σηματοδοτούν τα εγκαίνια του IGB

15:13

Θεσσαλονίκη: Επιτακτική ανάγκη ο ψηφιακός γραμματισμός των νέων, τονίστηκε σε διημερίδα του προγράμματος CommuniTIES

15:07

Καλαφάτης: Παρά την ενεργειακή κρίση, προχωράμε για μια σύγχρονη Θεσσαλονίκη

15:03

Ουκρανία: Η φιλορωσική διοίκηση της Χερσώνας κατηγορεί τον ουκρανικό στρατό για βομβαρδισμό ξενοδοχείου

15:01

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές-διαρρήξεις

14:57

Iταλία: Στο 19, 09% η συμμετοχή στις κάλπες στις 12:00 - Ουρές στα τμήματα στη Ρώμη

14:48

Επενδύσεις άνω των 5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από κολοσσούς στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας

14:34

Κεντρικές Τράπεζες: Ταχύτερες και μεγαλύτερες οι αυξήσεις των επιτοκίων διεθνώς

14:25

Βρετανία: Τι μέλλει γενέσθαι για τη Γηραιά Αλβιώνα

14:21

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη Δυτική Όχθη από τις ισραηλινές δυνάμεις