Η Nissan αποκτά μετοχές εταιρείας που πουλά μπαταρίες για υβριδικά οχήματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Nissan αποκτά μετοχές εταιρείας που πουλά μπαταρίες για υβριδικά οχήματα
Μεγάλο deal για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Nissan Motor ανακοίνωσε πως αποκτά όλες τις κοινές μετοχές της Vehicle Energy Japan Inc, που αναπτύσσει, κατασκευάζει και πουλά μπαταρίες ιόντων λιθίου για υβριδικά οχήματα.

Τις μετοχές της ιαπωνικής Vehicle Enegry, κατείχε ο μεγαλύτερος μέτοχος της κατασκευάστριας μπαταριών ιόντων λιθίου, η Innovation Network Corporation of Japan (INCJ).

«Η επένδυση θα επιτρέψει στη Nissan να εξασφαλίσει έναν σταθερό προμηθευτή μπαταριών και να συμβάλει στην ανάπτυξη μπαταριών επόμενης γενιάς με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τόσο από άποψη απόδοσης όσο και κόστους», ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία σε ανακοίνωσή της.

Η προμήθεια μπαταριών είναι μεταξύ των πολλών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, καθώς οι αυστηροί περιβαλλοντικοί κανονισμοί διευκολύνουν την παραγωγή και τις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Η Honda και μεγάλος ανταγωνιστής της Nissan δήλωσε πρόσφατα ότι συνεργάζεται με την εταιρεία Hanwa Co (8078.T) για να εξασφαλίσει σταθερό εφοδιασμό βασικών μετάλλων που χρησιμοποιούνται σε μπαταρίες για ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ηλεκτροκίνηση: LG και Honda δίνουν 4,4 δισ. δολάρια για εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου: Μειώνονται οι πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη

Renault - Nissan: Αντιμέτωπες με ομαδική αγωγή στη Γαλλία λόγω προβλημάτων στη μηχανή

gazzetta
gazzetta reader insider insider