Deutsche Bank: Η Credit Suisse αντιμέτωπη με κεφαλαιακό κενό 4,1 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Η Credit Suisse αντιμέτωπη με κεφαλαιακό κενό 4,1 δισ. δολαρίων
H τράπεζα περνά μια διαδικασία βαθιάς αναδιοργάνωσης της, μετά από σειρά σκανδάλων και ζημιών που δοκίμασαν τις αντοχές της στον κλάδο της παγκόσμιας επενδυτικής τραπεζικής.

Η Credit Suisse αντιμετωπίζει με ένα κεφαλαιακό κενό ύψους 4 δισ. ελβετικών φραγκών (4,1 δισ. δολαρίων) προκειμένου να βελτιώσει την χρηματοπιστωτική θέση, σημειώνει η Deutsche Bank σε σχετικό report της.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, παρ' ότι η ελβετική τράπεζα ξεπερνά τις μίνιμουμ προδιαγραφές που θέτουν οι ρυθμιστικές αρχές στην κεφαλαιακή της επάρκεια, κινείται κάτω από τους μελλοντικούς στόχους που έχει θέσει η ίδια η διοίκηση της Credit Suisse, ενώ υπολείπεται στα βασικά μεγέθη της από τον βασικότερο ανταγωνιστή της, την UBS.

H τράπεζα περνά μια διαδικασία βαθιάς αναδιοργάνωσης της, μετά από σειρά σκανδάλων και ζημιών δοκίμασαν τις αντοχές της στον κλάδο της παγκόσμιας επενδυτικής τραπεζικής. Ο νέος CEO της Credit Suisse, Ούλριχ Κέρνερ, έχει θέσει ως στόχο του να ενισχύσει τον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής, μέσω της προσέλκυσης επενδυτών σε ασφαλίσεις δανείων.

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, η πώληση αυτών των προϊόντων ενέχει κάποιους κινδύνους εκτέλεσης, ενώ στην έκθεση σημειώνεται πως η Credit Suisse θα μπορούσε να «ελευθερώσει» περίπου 3 δισ. ελβετικών φράγκων από την πλήρη απεμπλοκή τους από τον κλάδο.

Άλλες επιλογές θα μπορούσαν να είναι η πώληση, ολική ή μερική, κομματιού της «πίτας» των επιχειρήσεων στις οποίες έχει «ανοίγματα» η Credit Suisse. Η ελβετική τράπεζα θα μπορούσε ακόμα να μειώσει το μέγεθος του κλάδους επενδυτικής τραπεζικής της, ιδιαίτερα στον κλάδο του σταθερού συναλλάγματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bed Bath & Beyond: Ανακοίνωσε «ένεση» 500 εκατ. δολαρίων και πλάνο απολύσεων - «Συντριβή» για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider