H Ford αυξάνει κατά 15% τις τιμές των ηλεκτροκίνητων Mustang Mach-E

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Ford αυξάνει κατά 15% τις τιμές των ηλεκτροκίνητων Mustang Mach-E
Ford Otosan
Στην αύξηση των τιμών του ηλεκτροκίνητου Mustang Mach-E ως και κατά 8.000 δολάρια για ορισμένα μοντέλα προχωράει η Ford.

Στην αύξηση των τιμών του ηλεκτροκίνητου Mustang Mach-E ως και κατά 8.000 δολάρια για ορισμένα μοντέλα προχωράει η Ford, καθώς οι σημαντικές ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες για τις μπαταρίες ωθούν την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σε σημαντική αναθεώρηση του μέχρι πρότινος σχεδιασμού της.

Σύμφωνα με το CNBC, η Ford ανακοίνωσε πως οι αυξήσεις θα κυμαίνονται από τα 3.000 δολάρια ως τα 8.500 (ανάλογα με το μοντέλο και την μπαταρία που χρησιμοποιείται) και στο εξής οι τιμές εκκίνησης για τη Mustang Mach-E του 2023 θα κυμαίνονται πλέον από περίπου 47.000 έως 70.000 δολάρια.

Οι αντίστοιχες τιμές του μοντέλου για το 2022 κυμαίνονταν από περίπου 44.000 έως 62.000 δολάρια, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι φόροι και τα έξοδα αποστολής και παράδοσης, γεγονός που σημαίνει πως οι ανατιμήσεις σε ορισμένα μοντέλα θα προσεγγίσουν το 15%.

«Οι αυξήσεις οφείλονται σε σημαντικές αυξήσεις στο κόστους υλικών αλλά και στη συνεχιζόμενη πίεση που ασκείται στις βασικές αλυσίδες εφοδιασμού», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ford, την στιγμή που το κόστος των πρώτων υλών για μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα υπερδιπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το τελευταίο «κύμα» αυξήσεων εκ μέρους της Ford, καθώς είχαν προηγηθεί ανατιμήσεις και για το επίσης ηλεκτροκίνητο F-150 Lightning.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Coca Cola HBC ξεκινά την παραγωγή της Dobry Cola στη Ρωσία

Intercontinental International ΑΕΕΑΠ: Σχεδιάζει νέες επενδύσεις το 2022 – Χαρτοφυλάκιο 111 εκατ. ευρώ

Οι Big Oil παίρνουν... αέρα και ετοιμάζονται για υπερκέρδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider