Δισεκατομμυριούχος του νικελίου ετοιμάζεται να πουλήσει μονάδες χάλυβα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δισεκατομμυριούχος του νικελίου ετοιμάζεται να πουλήσει μονάδες χάλυβα
Ο όμιλος Tsingshan Holding Group, ο κολοσσός νικελίου που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Xiang Guangda, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για να πουλήσει κάποιες από τις μονάδες ανοξείξωτου χάλυβα στην Ινδονησία στην κινεζική China Baowu Steel Group.

Ο όμιλος Tsingshan Holding Group, ο κολοσσός νικελίου που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Xiang Guangda, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για να πουλήσει κάποιες από τις μονάδες ανοξείξωτου χάλυβα στην Ινδονησία στην κινεζική China Baowu Steel Group στο πλαίσιο της αναθεώρησης της στρατηγικής του, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις.

Η κρατικά ελεγχόμενη Baowu, η μεγαλύτερη παραγωγός ακατέργαστου χάλυβα στον κόσμο, είναι πιθανό να αποκτήσει πλειοψηφικά μερίδια σε κάποιες γραμμές παραγωγής που ελέγχει η Tsingsan στο βιομηχανικό πάρκο Morowali της Ινδονησίας, σύμφωνα με τις πηγές.

Οι συνομιλίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο και τα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση περιλαμβάνουν εργοστάσια παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα και χυτοσιδήρου με νικέλιο. Τυχόν deal θα μπορούσε να αγγίξει και τα 3 ή και 4 δισ. δολάρια, ανέφερε μία εκ των πηγών, διευκρινίζοντας ότι οι όροι θα μπορούσαν να αλλάξουν. Οι δύο πλευρές έχουν ήδη συμφωνήσει σε αρκετούς βασικούς όρους και επί του παρόντος συζητούν λεπτομέρειες όπως οι λειτουργίες και οι πωλήσεις μετά την εξαγορά, σημείωσαν οι πηγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider