Έρχονται αυξήσεις στις τιμές του Disney+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται αυξήσεις στις τιμές του Disney+
To κόστους του Disney+, χωρίς διαφημίσεις, θα αυξηθεί στις ΗΠΑ κατά $3 τον μήνα, στα $10,99.

Σε νέα δομή τιμολόγησης προχωρά η Disney, ούτως ώστε αυτή να ενσωματώνει μια έκδοση της πλατφόρμας Disney+ που θα υποστηρίζεται από διαφημίσεις, σε μια προσπάθεια του αμερικανικού κολοσσού να καταστήσει κερδοφόρα την επιχείρηση του streaming.

Αρχής γενομένης από τις 8 Δεκεμβρίου, στις ΗΠΑ το Disney+ με διαφημίσεις θα κοστίζει 7,99 δολάρια τον μήνα, όσο δηλαδή κοστίζει σήμερα η συνδρομή απαλλαγμένη από διαφημίσεις. Η τιμή του Disney+ χωρίς διαφημίσεις, θα αυξηθεί κατά 38% στα 10,99 δολάρια, που αντιστοιχεί σε αύξηση 3 δολαρίων τον μήνα σε σύγκριση με τα σημερινά επίπεδα.

Η τιμή της πλατφόρμας Hulu, χωρίς διαφημίσεις, θα αυξηθεί κατά 2 δολάρια τον μήνα -από τα 12,99 δολάρια στα 14,99 δολάρια- με ισχύ από τις 10 Οκτωβρίου. Το Hulu με διαφημίσεις, θα αυξηθεί κατά 1 δολ. τον μήνα και συγκεκριμένα, από τα 6,99 δολ., στα 7,99 δολ.

Η Disney ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι το κόστος ESPN+ μετά διαφημίσεων θα αυξηθεί κατά 43%, στα 9,99 δολ. τον μήνα.

Ζημιές από το streaming παρά τους 15 εκατομμύρια νέους συνδρομητές του Disney+

Οι αυξήσεις των τιμών αντικατοπτρίζουν την ολοένα και διογκούμενη λειτουργική ζημία των υπηρεσιών streaming της Disney. Τα Disney+, Hulu και ESPN κατέγραψαν αθροιστικά ζημίες της τάξης του 1,1 δισ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο χρήσης, 300 εκατ. δολ. περισσότερο από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, εξαιτίας του υψηλότερου κόστους περιεχομένου. Η λειτουργική ζημία προέκυψε παρά το γεγονός ότι η Disney πρόσθεσε 15 εκατομμύρια νέους συνδρομητές στο Disney+ στο ίδιο διάστημα, ήτοι περίπου 5 εκατομμύρια περισσότερους σε σχέση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών.

Η Disney είχε πει στο παρελθόν ότι σχεδιάζει να χάνει χρήματα από το Disney+ έως το 2024. Η οικονομική διευθύντρια Christine McCarthy επανέλαβε στην τηλεδιάσκεψη με αναλυτές την Τετάρτη, ότι οι ζημιές του Disney+ θα φτάσουν στο υψηλότερο σημείο τους στο οικονομικό έτος του 2022.

Τα μέσα έσοδα ανά χρήστη για το Disney+, συρρικνώθηκαν κατά 5% στο τρίμηνο στις ΗΠΑ και τον Καναδά εξαιτίας των φθηνότερων πακέτων προσφορών που αγόρασαν περισσότεροι πελάτες. Συνολικά, τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε επίπεδο εσόδων και κερδοφορίας. Οι συνδρομές του Disney+ αυξήθηκαν στις 152,1 εκατομμύρια στο τελευταίο τρίμηνο, με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις να τις τοποθετούν στις 147 εκατομμύρια. Αθροιστικά, οι πλατφόρμες Disney+, ESPN+ και Hulu (που εν μέρει ανήκει στην Comcast), έχουν να επιδείξουν μια βάση συνδρομητών streaming της τάξης των 221 εκατομμυρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider