Σε χαμηλά 2,5 ετών οι πωλήσεις της GM στην Κίνα στο β' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλά 2,5 ετών οι πωλήσεις της GM στην Κίνα στο β' τρίμηνο
Στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου, η GM πούλησε συνολικά στην κινεζική αγορά 484.200 οχήματα, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 35,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Το χειρότερο τρίμηνο σε επίπεδο πωλήσεων οχημάτων εδώ και περίπου 2,5 χρόνια κατέγραψε η General Motors στην αγορά της Κίνας, καθώς η αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού στην ασιατική χώρα σε συνδυασμό με τα συνεχιζόμενα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού ανά τον κόσμο, έπληξαν σημαντικά τις επιδόσεις του αμερικανικού κολοσσού.

Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα στο Ντιτρόιτ, στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου πούλησε συνολικά στην κινεζική αγορά 484.200 οχήματα, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 35,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Μάλιστα, οι επιδόσεις της GM στην αγορά της Κίνας ήταν χειρότερες ακόμα και από τις 461.700 πωλήσεις οχημάτων κατά α' τρίμηνο του 2020, περίοδο κατά την οποία η Κίνα βρισκόταν αντιμέτωπη με το πρώτο κύμα της πανδημίας, θέτοντας σε lockdown εκατομμύρια πολίτες στις βιομηχανικές περιοχές της Ουχάν.

Η μετοχή της General Motors υποχώρησε άνω του 4% κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης στην Wall Street, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο τίτλος της αυτοκινητοβιομηχανίας στην αμερικανική αγορά έχει χάσει σχεδόν το 50% της αξίας του από τις αρχές του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider