Μασκ: Τα εργοστάσια της Tesla σε Βερολίνο και Τέξας χάνουν δισ. δολαρίων αυτή τη στιγμή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Τα εργοστάσια της Tesla σε Βερολίνο και Τέξας χάνουν δισ. δολαρίων αυτή τη στιγμή
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ανέφερε ότι τα εργοστάσια χάνουν δισ. δολαρίων γιατί «υπάρχουν ένα σωρό έξοδα και σχεδόν καθόλου παραγωγή».

Ο επικεφαλής της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, Έλον Μασκ, παραδέχθηκε πως τα εργοστάσια παραγωγής οχημάτων της εταιρείας στο Βερολίνο της Γερμανίας και στο Όστιν του Τέξας των ΗΠΑ ζημιώνουν κατά δισ. δολαρίων την Tesla αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με το CNBC, σε συνέντευξη του που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα πως, ο Μασκ είπε πως «τα εργοστάσια στο Βερολίνο και το Όστιν είναι σαν γιγαντιαίοι φούρνοι χρημάτων αυτή τη στιγμή».

Μιλώντας για τα προβλήματα που εφοδιασμού που αντιμετωπίζει η εταιρεία, ο Μασκ ανέφερε ότι τα εργοστάσια χάνουν δισ. δολαρίων γιατί «υπάρχουν ένα σωρό έξοδα και σχεδόν καθόλου παραγωγή.

Κύρια έννοια μας είναι να κάνουμε λειτουργικά τα εργοστάσια στο Βερολίνο και το Όστιν και να θέσουμε και πάλι σε κανονική λειτουργία το εργοστάσιο στη Σαγκάη της Κίνας» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε «τα τελευταία δύο χρόνιά ήταν ένας εφιάλτης σε ότι έχει να κάνει με τις αναταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και ακόμα δεν έχουν βγει από αυτόν».

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών ο Μασκ είχε αναφέρει πως η Tesla θα απολύσει έως και το 30% των μισθωτών υπαλλήλων της μέσα στους επόμενους 3 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Και ο Μασκ μιλά για ύφεση στις ΗΠΑ - Προς απολύσεις του 10% του προσωπικού της Tesla

gazzetta
gazzetta reader insider insider