Κοινοπραξία Sony - Honda για την παραγωγή και πώληση EV μέχρι το 2025

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοινοπραξία Sony - Honda για την παραγωγή και πώληση EV μέχρι το 2025
Κοινή πορεία με στόχο την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων ως το 2025 χαράσσουν οι ιαπωνικές Sony και Honda Motor, καθώς την Παρασκευή ανακοίνωσαν την κοινοπραξία τους, προσδοκώντας να αποκτήσουν μερίδιο στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των EV.

Κοινή πορεία με στόχο την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων ως το 2025 χαράσσουν οι ιαπωνικές Sony και Honda Motor, καθώς την Παρασκευή ανακοίνωσαν την κοινοπραξία τους, προσδοκώντας να αποκτήσουν μερίδιο στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των EV.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Honda μέχρι πρότινος είχε καθυστερήσει σημαντικά να στραφεί στην αγορά της ηλεκτροκίνησης, μένοντας αρκετά βήματα πίσω από τον κυριότερο ανταγωνιστή της Toyota Motor, δεχόμενη σημαντικές πιέσεις από τους επενδυτές ώστε να επιταχύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση και κατασκευάσει οχήματα νέας τεχνολογίας με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Μέχρι πρότινος, η Honda είχε προχωρήσει στην κυκλοφορία μόλις ενός μοντέλου EV, του Honda e, ενώ πλέον ο ιαπωνικός κολοσσός σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά περίπου 30 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, έχοντας ως στόχο να φτάσει στις 2 εκατ. πωλήσεις EV ετησίως ως το 2020.

Όπως ανέφεραν στην κοινή τους ανακοίνωση οι δύο εταιρείες, θα επενδύσουν το ποσό των 5 δισ. γεν (περίπου 37,5 εκατ. δολάρια) η καθεμία, ενώ η κοινοπραξία ονομάστηκε Sony Honda Mobility, με την Honda να εισφέρει την τεχνογνωσία της στην κατασκευή και την πώληση αυτοκινήτων, ενώ η Sony θα προσθέσει το λογισμικό και την τεχνολογία της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: «Λουκέτο» έως 90 ημέρες σε πρατήρια που πωλούν νοθευμένα καύσιμα

Power Pass: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για επιδότηση έως 600 ευρώ στο ρεύμα

Η Κομισιόν θέτει σε ενταξιακή τροχιά Ουκρανία και Μολδαβία - Ενδεχομένως και τη Γεωργία

gazzetta
gazzetta reader insider insider