Η GSK εξαγοράζει την αμερικανική Affinivax για 3,3 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η GSK εξαγοράζει την αμερικανική Affinivax για 3,3 δισ. δολάρια
Η αμερικανική εταιρεία εξειδικεύεται σε εμβόλια για πνευμονικές παθήσεις, όπως πνευμονία και μηνιγγίτιδα.

Η GlaxoSmithKline (GSK) ανακοίνωσε πως θα πληρώσει έως και 3,3 δισ. δολάρια για την εξαγορά της αμερικανικής φαρμακευτικής Affinivax, με στόχο την ανάπτυξη της αλυσίδας εμβολίων της βρετανικής πολυεθνικής φαρμακευτικής.

Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία αφορά εφάπαξ πληρωμή 2,1 δισ. δολαρίων και επιπλέον 1,2 δισ. εφόσον η Affinivax επιτύχει στόχους παραγωγής φαρμάκων.

Η αμερικανική εταιρεία εξειδικεύεται σε εμβόλια για πνευμονικές παθήσεις, όπως πνευμονία και μηνιγγίτιδα.

Σημειώνεται πως τον Απρίλιο η GSK προχώρησε στην εξαγορά της Sierra Oncology με στόχο την ενίσχυση του τμήματος για τον καρκίνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τεκτονικές αλλαγές στην αγορά εργασίας: Ποια επαγγέλματα καταργεί «αθόρυβα» η Τεχνητή Νοημοσύνη

Σε εκκρεμότητα το αγροτικό - Πράσινες και γαλάζιες κουμπαριές - Στου Καραβίτη με Πιερρ

Απάτες με επιστροφές ΦΠΑ ερευνούν οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ - Χάθηκαν 73,5 δισ. ευρώ την τελευταία 15ετία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider