Ο Σόρος διπλασίασε το μερίδιό του στη Rivian - Νέες θέσεις σε Lucid και Nio

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Σόρος διπλασίασε το μερίδιό του στη Rivian - Νέες θέσεις σε Lucid και Nio
Όπως αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο, το fund του Σόρος είχε αγοράσει σχεδόν 20 εκατομμύρια μετοχές της Rivian αξίας περίπου 2 δισ. δολαρίων εκείνη την εποχή.

Το fund του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος διπλασιάζει το «στοίχημά» του στην Rivian Automotive και παίρνει νέες θέσεις στους κατασκευαστές EV Nio και Lucid Motors, σύμφωνα δημοσίευμα του Marketwatch.

Όπως αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο, το fund του Σόρος είχε αγοράσει σχεδόν 20 εκατομμύρια μετοχές της Rivian αξίας περίπου 2 δισ. δολαρίων εκείνη την εποχή.

Η επένδυση δεν έχει αποδώσει εν μέσω απότομης πτώσης για τις μετοχές της Rivian φέτος, αλλά το fund αγόρασε άλλες 6 εκατομμύρια μετοχές την περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Αυτό ανεβάζει το μερίδιο του fund σε περίπου 25,9 εκατομμύρια μετοχές, αξίας περίπου 693 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι μετοχές της Rivian έχουν χάσει περίπου 74% φέτος, σε σύγκριση με απώλειες περίπου 16% για τον δείκτη S&P 500.

Η Rivian νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζημιά και οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου που απογοήτευσαν τη Wall Street.

Οι επενδυτές επιδοκίμασαν, ωστόσο, το γεγονός ότι ο κατασκευαστής EV διατήρησε το guidance παραγωγής στα 25.000 oοχήματα φέτος και ότι τα 17 δισ. δολάρια σε κεφάλαια της Rivian θα είναι αρκετά για να ξεκινήσει η πλατφόρμα για ένα φθηνότερο EV από το μελλοντικό εργοστάσιο της Rivian στη Γεωργία.

Το δημοσίευμα αποκαλύπτει επίσης νέα μερίδια στους κατασκευαστές EV Lucid και στη Nio με έδρα την Κίνα, ενώ αναφέρει ότι το fund πούλησε τις θέσεις του στην κατασκευάστρια EV Fisker και στην General Motors
Πώλησε επίσης τα μερίδιά του στην Lyft και Peloton.

Μεταξύ των νέων προσθηκών είναι μερίδια στην Bank of America, Etsy και Eventbrite.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Τζορτζ Σόρος απέκτησε μερίδιο σε Rivian και Peloton, πούλησε μετοχές Amazon και Alphabet

Μετά από την Rivian, και η Lucid ξεπέρασε την αξία κεφαλαιοποίησης της Ford - Κοντά στα 90 δισ. δολάρια

Σόρος κατά Πεκίνου για την Evergrande: «Μην επενδύετε στην αγορά ακινήτων της Κίνας»

gazzetta
gazzetta reader insider insider