CEO VW: Στόχος μας, να ξεπεράσουμε την Tesla στις πωλήσεις EV μέχρι το 2025

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CEO VW: Στόχος μας, να ξεπεράσουμε την Tesla στις πωλήσεις EV μέχρι το 2025
Την πρόθεση της Volkswagen να ξεπεράσει την Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2025 εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού, Herbert Diess, μιλώντας στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης FT Future of the Car 2022.

Την πρόθεση της Volkswagen να ξεπεράσει την Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2025 εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού, Herbert Diess, μιλώντας στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης FT Future of the Car 2022.

Πιο αναλυτικά, ο Diess περιέγραψε τους στόχους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο εγγύς μέλλον, τονίζοντας πως η Volkswagen δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις προσπάθειες ώστε να «γκρεμίσει» από την κορυφή την αμερικανική εταιρεία του Έλον Μασκ.

«Θα είναι μία πολύ δύσκολη προσπάθεια, όμως δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της VW, σημειώνοντας ωστόσο πως το έργο της γερμανικής εταιρείας θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς η Tesla φαίνεται πως προετοιμάστηκε για την εποχή της ηλεκτροκίνησης γρήγορα και με επιτυχία.

Σημειώνεται πως -με βάση τα στοιχεία των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων για το α' τρίμηνο του 2021- ο στόχος της Volkswagen θεωρείται αρκετά φιλόδοξος, καθώς στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου ο γερμανικός όμιλος -ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εμπορικά σήματα των Porsche και Audi- πούλησε κάτι λιγότερο από 100.000 οχήματα, την στιγμή που η Tesla ολοκλήρωσε τις παραδόσεις περισσότερων από 310.000 ηλεκτρικών οχημάτων.

Μάλιστα, ο ανταγωνισμός με τον αμερικανικό κολοσσό πιθανότατα θα πάρει ακόμα χειρότερη τροπή για την VW τα αμέσως επόμενα χρόνια, καθώς η Tesla έχει δημιουργήσει ήδη τις απαραίτητες υποδομές για την παραγωγή περισσότερων από τεσσάρων εκατομμυρίων EV τον χρόνο, την στιγμή που οι αντίστοιχες δυνατότητες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανέρχονται σε μόλις 400.000 οχήματα.

Στον αντίποδα, ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της VW σε σχέση με την Tesla, που κάνει τους ιθύνοντες της εταιρείας να αισιοδοξούν, είναι το γεγονός πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει υπό τον έλεγχοι της μίας σειρά από brands που μπορούν να βγάλουν στην αγορά αρκετά περισσότερα μοντέλα σε σχέση με την Tesla, ενώ στα «βαριά χαρτιά» του γερμανικού ομίλου συγκαταλέγεται και η επικείμενη πρεμιέρα του μοντέλου ID. Life, το οποίο θα κοστίζει λιγότερα από 25.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επένδυση 10 δισ. ευρώ από το Volkswagen Group στην Ισπανία για την ηλεκτροκίνηση

Tesla: Έχασε 126 δισ. δολάρια μέσα σε μια ημέρα

Volkswagen: Σταθερή στις προοπτικές της για το 2022 - Δεν την επηρέασαν πόλεμος και έλλειψη τσιπ

gazzetta
gazzetta reader insider insider