GlaxoSmithKline: Υψηλότερα των προσδοκιών κέρδη και έσοδα το πρώτο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GlaxoSmithKline: Υψηλότερα των προσδοκιών κέρδη και έσοδα το πρώτο τρίμηνο
Τα καθαρά κέρδη στη βρετανική φαρμακευτική ανήλθαν στις 1,8 δισ. λίρες (2,26 δισ. δολάρια) για το τρίμηνο, από 1,07 δισ. λίρες το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Υψηλά κέρδη και έσοδα εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο η GlaxoSmithKline, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, καθώς οι πωλήσεις ενισχύθηκαν στις δραστηριότητες βιοφαρμακευτικής και καταναλωτικής υγειονομικής περίθαλψης.

Τα καθαρά κέρδη στη βρετανική φαρμακευτική ανήλθαν στις 1,8 δισ. λίρες (2,26 δισ. δολάρια) για το τρίμηνο, από 1,07 δισ. λίρες το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 9,78 δισ. λίρες, σε σύγκριση με τις 7,41 δισ. λίρες το πρώτο τρίμηνο του 2021. Οι εκτιμήσεις, σε δημοσκόπηση της εταιρείας, έκαναν λόγο για κέρδη 1,51 δισ. λίρες και έσοδα 9,15 δισ. λίρες.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στις 35,6 πένες το τρίμηνο, υψηλότερα από τις 21,3 πένες το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στις 32,8 πένες, σημειώνοντας αύξηση 43% από το προηγούμενο έτος.

Ο τζίρος ενισχύθηκε από την ανάκαμψη των πωλήσεων του εμβολίου κατά του έρπητα ζωστήρα Shingrix, τη βελτίωση στην αγορά αντιβιοτικών και τις πωλήσεις της φαρμάκου Xevudy κατά της Covid-19, ανέφερε η εταιρεία.

Η Glaxo επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για το 2022, λέγοντας ότι αναμένει αύξηση πωλήσεων μεταξύ 5% και 7% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες και αύξηση λειτουργικών κερδών μεταξύ 12% και 14%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζημιές στο α' τρίμηνο για την Credit Suisse - Πλήγμα από τον πόλεμο και το Archegos

Deutsche Bank: Έβδομο κερδοφόρο τρίμηνο - Σε υψηλό από το 2013 τα κέρδη προ φόρων

gazzetta
gazzetta reader insider insider