NY Post: Ο Μασκ είναι πρόθυμος να επενδύσει έως και 15 δισ. δικά του για το Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
NY Post: Ο Μασκ είναι πρόθυμος να επενδύσει έως και 15 δισ. δικά του για το Twitter
Ο Έλον Μασκ είναι διατεθειμένος να επενδύσει μεταξύ 10 με 15 δισ. δολάρια από τα δικά του χρήματα για να αποκτήσει την Twitter, ανέφερε η New York Post.

Ο Έλον Μασκ είναι διατεθειμένος να επενδύσει μεταξύ 10 με 15 δισ. δολάρια από τα δικά του χρήματα για να αποκτήσει την Twitter, ανέφερε η New York Post, επικαλούμενη δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter, με μερίδιο 9,1%, σχεδιάζει να καταθέσει προσφορά σε περίπου 10 ημέρες και έχει στη διάθεσή του τη Morgan Stanley προκειμένου να συγκεντρώσει άλλα 10 δισ. δολάρια σε χρέος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Tesla, μπορεί επίσης να είναι πρόθυμος να δανειστεί έναντι του τρέχοντος μεριδίου του εάν χρειαστεί, μια κίνηση που θα μπορούσε ενδεχομένως να συγκεντρώσει πολλά επιπλέον δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η New York Post.

Ωστόσο, πολλοί επενδυτές, αναλυτές και τραπεζίτες αναμένουν ότι το διοικητικό συμβούλιο του Twitter θα απορρίψει την προσφορά του Μασκ τις επόμενες ημέρες, λέγοντας ότι είναι ανεπαρκής.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης υιοθέτησε το «poison pill» την Παρασκευή για να περιορίσει την ικανότητα του Μασκ να αυξήσει το μερίδιό του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλά private equities έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο πιθανό deal μεταξύ Twitter - Μασκ, έπειτα από το ενδιαφέρον που εξέφρασε η Thoma Bravo, τεχνολογική εταιρεία, για μια εξαγορά που θα αμφισβητούσε την προσφορά του Μασκ. Επίσης, η Apollo Global Management εξετάζει τρόπους με τους οποίους μπορεί να παρέχει χρηματοδότηση σε οποιαδήποτε συμφωνία και είναι ανοιχτή να συνεργαστεί με τον Μασκ ή οποιονδήποτε άλλο πλειοδότη, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο επίκεντρο των private equities το πιθανό deal στην Twitter

Twitter: Ο Μασκ «απειλεί» το Δ.Σ. με μηδενικούς μισθούς, εάν εγκριθεί η πρόταση εξαγοράς

Τα «καρφιά» του Ντόρσεϊ για το ΔΣ της Twitter μετά την κίνηση του Μασκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider