GM και Honda θα αναπτύξουν ηλεκτρικά οχήματα που θα κοστίζουν λιγότερο από 30.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GM και Honda θα αναπτύξουν ηλεκτρικά οχήματα που θα κοστίζουν λιγότερο από 30.000 δολάρια
Μια νέα σειρά οικονομικών ηλεκτρικών οχημάτων, βασισμένα σε μια νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική, θα αναπτύξουν General Motors και Honda.

Μια νέα σειρά οικονομικών ηλεκτρικών οχημάτων, βασισμένα σε μια νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική, θα αναπτύξουν General Motors και Honda, όπως ανακοίνωσαν οι δυο αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σύμφωνα με το CNBC, στα νέα οχήματα θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία μπαταριών επόμενης γενιάς της GM, Ultium, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχους, η συμφωνία αναμένεται να παράγει εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα σε χαμηλότερη τιμή, αρχής γενομένης από το 2027.

«Η GM και η Honda θα μοιραστούν τις καλύτερες στρατηγικές τεχνολογίας, σχεδίασης και κατασκευής για να προσφέρουν προσιτά και ελκυστικά ηλεκτρικά οχήματα σε παγκόσμια κλίμακα, συμπεριλαμβανομένων των βασικών αγορών στη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Κίνα», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος της GM, Mary Barra.

Τα πιο προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ζωτικής σημασίας για τη μαζική υιοθέτηση των αναδυόμενων τεχνολογιών. Ενώ αυξάνονται σε δημοτικότητα, οι τιμές τους είναι σε μεγάλο βαθμό για αγοραστές πολυτελείας. Τα οχήματα που θα κατασκευαστούν από GM και Honda αναμένεται να κοστολογούνται κάτω των 30.000 δολαρίων, είπε στους δημοσιογράφους ο Ken Morris, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της GM.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της εταιρείας αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τους οικονομικούς όρους της νέας συνεργασίας, η οποία θα κατασκευάσει οχήματα και για τις δύο επωνυμίες των Honda και GM.

Επίσης, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα συζητήσουν μελλοντικές «ευκαιρίες συνεργασίας για την τεχνολογία μπαταριών EV, για να μειώσουν περαιτέρω το κόστος της ηλεκτροκίνησης, να βελτιώσουν την απόδοση και να οδηγήσουν στη βιωσιμότητα των μελλοντικών οχημάτων».

«Η Honda και η GM θα βασιστούν στην επιτυχημένη συνεργασία για να βοηθήσουν στην επίτευξη μιας σημαντικής επέκτασης στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε ο Toshihiro Mibe, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Honda.

Σημειώνεται πως η GM σχεδιάζει να είναι σε θέση να παράγει και να πουλά περίπου 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως έως το 2025. Η Honda, ηγέτης στα οχήματα με οικονομία καυσίμου, έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στα υβριδικά, αλλά επιδιώκει να προσφέρει περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider