Η Blue Origin στέλνει στο διάστημα τον πρώτο επανδρωμένο πύραυλο του 2022 - Δείτε την εκτόξευση (vid)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Blue Origin στέλνει στο διάστημα τον πρώτο επανδρωμένο πύραυλο του 2022 - Δείτε την εκτόξευση (vid)
Η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί για τις 9:10 am EST. (16:10 μμ ώρα Ελλάδος)

Μια «ανάσα» πριν από την εκτόξευση βρίσκεται η πρώτη επανδρωμένη αποστολή, για το 2022, της διαστημικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος.

Σύμφωνα με το CNBC, η Blue Origin ετοιμάζεται να εκτοξεύσει τον πύραυλο New Shepard για πρώτη φορά φέτος, καθώς η εταιρεία στέλνει περισσότερους ανθρώπους για ένα «σύντομο ταξίδι» στο διάστημα.

Η νέα αποστολή ονομάζεται NS-20 και θα περιλαμβάνει ένα πλήρωμα έξι ατόμων, τον πρώην CEO της Party America, Marty Allen, τον CEO της real estate εταιρείας Tricor International, Marc Hagle μαζί με την σύζυγο του Sharon, τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας Jim Kitchen, τον πρώην FAA Dr. George Nield, καθώς και τον κορυφαίο «αρχιτέκτονα» του πυραύλου New Shepard, Gary Lai.

Η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί για τις 9:10 am EST. (16:10 μμ ώρα Ελλάδος)

Η αποστολή NS-20 θα είναι το 20 επανδρωμένο ταξίδι που πραγματοποιεί η Blue Origin με πύραυλο New Shepard, από την πρώτη εκτόξευση που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2021 και θα διαρκέσει λίγα λεπτά. Συγκεκριμένα, από την εκτόξευση μέχρι την προσεδάφιση, η διαδικασία πρόκειται να κρατήσει για 11 λεπτά, ενώ οι επιβάτες του πυραύλου θα βιώσουν περίπου 3 λεπτά «χωρίς βάρος» στο διάστημα.

Πέρυσι, ο Τζεφ Μπέζος δήλωσε πως η Blue Origin είχε πουλήσει εισιτήρια για - τότε - μελλοντικούς ταξιδιώτες αξίας 100 εκατ. δολαρίων, αν και η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει το κόστος ανά επιβάτη.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Στέτου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Blue Origin: Θέλει περισσότερους πυραύλους για να καλύψει τη «μεγάλη ζήτηση» του διαστημικού τουρισμού

Πάμε Χαβάη: Ένα τροπικό κτήμα 78 εκατ. δολαρίων για τον Μπέζος και τη φίλη του

gazzetta
gazzetta reader insider insider