Καταρχήν συμφωνία ΕΛΠΕ - Σαουδικής Αραβίας για αύξηση ποσοτήτων αργού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καταρχήν συμφωνία ΕΛΠΕ - Σαουδικής Αραβίας για αύξηση ποσοτήτων αργού
Το 2021, η Σαουδική Αραβία αντιστοιχούσε στο 8% των προμηθειών της «Ελληνικά Πετρέλαια» με αργό.

Σε καταρχήν συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την αύξηση των ποσοτήτων αργού πετρελαίου, έχει έρθει η εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια», σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

«Υπήρξε καταρχήν συμφωνία για αύξηση των ποσοτήτων αργού που προμηθεύεται η «Ελληνικά Πετρέλαια» από την Σαουδική Αραβία για την περαιτέρω διασφάλιση του ομαλού εφοδιασμού της ελληνικής αγοράς με καύσιμα», δήλωσε στο Reuters μία από τις πηγές.

Το 2021, η Σαουδική Αραβία αντιστοιχούσε στο 8% των προμηθειών της «Ελληνικά Πετρέλαια» με αργό, ο πέμπτος μεγαλύτερος προμηθευτής της εταιρείας μετά το Καζακστάν, το Ιράκ, την Ρωσία και την Αίγυπτο.

Όπως αναφέρεται πέρυσι η εταιρεία αγόρασε περίπου 2,5 εκατ. τόνους ρωσικού αργού, που ισοδυναμεί με το 18% των συνολικών προμηθειών σε αργό και έχει ανακοινώσει ότι θα μπορούσε να το αντικαταστήσει με αργό από την Μέση Ανατολή, αν χρειαστεί.

Με φόντο την εισβολή στην Ουκρανία, η Μόσχα έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα στην πώληση αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών, λόγω των κυρώσεων της Δύσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΠΕ: Μεγάλη άνοδος στα κέρδη δ' τριμήνου - Διανομή μερίσματος 0,40 ευρώ ανά μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider