Ρωσία: Αποσύρεται η ExxonMobil - Η Boeing αναστέλλει κάθε υποστήριξη στους αερομεταφορείς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Αποσύρεται η ExxonMobil - Η Boeing αναστέλλει κάθε υποστήριξη στους αερομεταφορείς
Η United Airlines ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις της εντός του ρωσικού εναέριου χώρου.

Η γιγαντιαία αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία ExxonMobil ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως θα αποσυρθεί προοδευτικά από το μεγάλο κοίτασμα αργού στη Ρωσία την εκμετάλλευση του οποίου έχει αναλάβει στο πλαίσιο κοινοπραξίας με ρωσικές, ινδικές και ιαπωνικές εταιρείες, το έργο Σαχαλίνη-1.

«Αντιδρώντας στα πρόσφατα γεγονότα, θα αρχίσουμε τη διαδικασία διακοπής των δραστηριοτήτων μας και λαμβάνουμε μέτρα για την προοδευτική αποχώρησή μας» από το έργο αυτό, ανέφερε η εταιρεία, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως δεν θα κάνει άλλες επενδύσεις σε έργα στη Ρωσία στο εξής.

Η Boeing αναστέλλει κάθε υποστήριξη στους αερομεταφορείς της Ρωσίας

Η γιγαντιαία αμερικανική βιομηχανία της αεροναυπηγικής Boeing ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι αναστέλλει την επιχειρησιακή υποστήριξή της στις αεροπορικές εταιρείες της Ρωσίας (προμήθεια ανταλλακτικών, υπηρεσίες συντήρησης, τεχνική υποστήριξη) και τις περισσότερες λειτουργίες της αντιπροσωπείας της στη Μόσχα.

Η Boeing ανέφερε ότι «όσο η σύρραξη συνεχίζεται» στην Ουκρανία, δίνει την έμφαση στην ασφάλεια των «εργαζομένων της» στην περιοχή. Η κατασκευάστρια αεροσκαφών έχει ήδη ανακοινώσει πως έκλεισε προσωρινά το γραφείο της στο Κίεβο.

Η United Airlines ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις της εντός του ρωσικού εναέριου χώρου

H αεροπορική εταιρία United Airlines επιβεβαίωσε χθες την προσωρινή αναστολή των πτήσεων της εντός του ρωσικού εναέριου χώρου, ακολουθώντας την τακτική άλλων μεγάλων αμερικανικών αεροπορικών εταιριών.

Η United συνέχιζε να πετάει εντός του ρωσικού εναέριου χώρου, προκειμένου να πραγματοποιεί μερικές πτήσεις προς και από την Ινδία κατά τις προηγούμενες ημέρες.

Η Delta Air Lines, η American Airlines και η United Parcel Service όλες επιβεβαίωσαν αυτή την εβδομάδα ότι έχουν σταματήσει τις πτήσεις τους πάνω από τη Ρωσία, καθώς ο Λευκός Οίκος κινείται προς την κατεύθυνση απαγόρευσης των πτήσεων των ρωσικών αεροπορικών εταιριών εντός του εναέριου χώρου των ΗΠΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider